Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNI PRILOG

Vodite vlastitu evidenciju potrošnje te spremno dočekajte 2023. i uvođenje eura

Euro
19.09.2022.
u 16:33

Ove subote 24. rujna potražite „Vodič o uvođenju eura“ na dar uz Večernji

Broj 7,53450 već se neko vrijeme nalazi istaknut u supermarketima, kafićima, na računima i drugim mjestima plaćanja. Većina nas zasigurno već zna da je riječ o fiksnom tečaju konverzije, odnosno vrijednosti jednog eura u kunama. U novoj 2023. godini Republika Hrvatska dobiva novu službenu valutu pa se zadnjih par mjeseci dosta govori o uvođenju eura. No znate li do kada i gdje ćete kune moći promijeniti u eure te koji je točan vremenski tijek aktivnosti uvođenja eura?

Osim u svakodnevnoj kupnji namirnica i pri plaćanju osnovnih usluga koje često koristimo, uvođenje eura vrlo će nas brzo dotaknuti i u sektoru financijskih usluga, prilikom korištenja usluga društava za osiguranje, mirovinskih i investicijskih fondova, ako smo mali ulagatelj ili drugi sudionik tržišta kapitala ili, primjerice, korisnik leasinga.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) i Večernji list na 51 stranici pripremili su za Vas „Vodič o uvođenju eura“ kako bi spremno dočekali euro koji postaje službena valuta i sredstvo plaćanja u Hrvatskoj.

Ove subote 24. rujna uz Večernji list darujemo „Vodič o uvođenju eura“ u kojem na jednom mjestu možete naći sve što trebate znati o konverziji i promjenama u financijskim uslugama. Doznajte što uvođenje eura znači za građane koji štede u mirovinskim fondovima ili ulažu u investicijske fondove. Pročitajte što zbog uvođenja eura čeka klijente osiguravajućih društava te što se mijenja za 15 leasing društava i njihove klijente? Donosimo kako što lakše prebroditi konverziju i vremenski tijek aktivnosti uvođenja eura.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije