Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Adris grupa

Vlahović opet najavio akvizicije

Prvi čovjek Adrisa Ante Vlahović rezultate kompanije pripisuje transformaciji, strategiji rasta i dugoročnoj održivosti poslovanja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
01.05.2018.
u 19:52

Kompanija udvostručenje dobiti duguje Croatia osiguranju koje je zadržalo lidersku poziciju na tržištu i zaradilo 101,5 milijun kuna

Prva tri mjeseca godine Adris Grupa nastavila je s rastom prihoda i neto dobiti pa je za očekivati da je pred rovinjskom kompanijom još jedna dobra poslovna godina. U razdoblju izvan sezone grupa koja u sastavu ima veliku hotelijersku kuću udvostručila je dobit na 18 milijuna kuna.

Prihodi rasli 12 posto

– Rezultati koje ostvarujemo potvrda su uspješne transformacije naše tvrtke, ustrajnog provođenja strategije rasta i razvoja te dugoročne održivosti naših poslova. Uz organski rast, ustrajat ćemo na akvizicijama koje dodaju vrijednost našim poslovima, osobito u turističkom dijelu Adris grupe. Predstoje nam ozbiljan rad u integriranju novih znanja i novih tehnologija te snaženju kompanije uz potrebne organizacijske promjene – poruka je prvog čovjeka kompanije Ante Vlahovića.

Ukupni prihodi u tri mjeseca iznosili su 1,28 milijardi kuna, što je za 12 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. U turističkom dijelu poslovanja kroz kompaniju Maistra trenutni je booking, u usporedbi s prošlogodišnjim, bolji za 14 posto. Nastavlja se izgradnja novog hotela Park, a nakon višemjesečne obnove, otvoren je i hotel Hilton u Dubrovniku. Ukupna planirana ulaganja u ovoj godini u turističkom dijelu Grupe iznose više od 500 milijuna kuna. Početkom veljače potpisan je ugovor o stjecanju 77,78 posto udjela u tvrtki Expertus koja je vlasnik 58,6 posto tvrtke HUP Zagreb d.d. Tom transakcijom, formalno provedenom 20. travnja, stvorene su pretpostavke da Adris postane najveća nacionalna turistička tvrtka pozicionirana u tri rastuća i međunarodno prepoznatljiva odredišta – Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu.

Cromaris pojačao izvoz

Cromaris je u prvom tromjesečju 2018. ostvario prodaju od 1.651 tonu, što je za 22 posto više nego u prva tri mjeseca prošle godine. Na izvoznim tržištima ostvaren je količinski rast od 27 posto, što je dovelo do rekordnog udjela prodaje na stranim tržištima od čak 84 posto. Croatia osiguranje i nadalje ima vodeću poziciju na hrvatskome tržištu s ukupnim udjelom od 34,6 posto. Ostvarena je ukupna bruto zaračunata premija Croatia osiguranje grupe u Hrvatskoj u iznosu od 958 milijuna kuna, što predstavlja rast od šest posto. U prvom kvartalu ove godine grupa Croatia osiguranje ostvarila je neto dobit od 101,5 milijuna kuna, što predstavlja rast od 50 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim izvještajnim razdobljem. Lani je Adris grupa rasla dvoznamenkasto i zaradila 374 milijuna kuna.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Prvi čovjek Adrisa Ante Vlahović rezultate kompanije pripisuje transformaciji, strategiji rasta i dugoročnoj održivosti poslovanja
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije