Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA

Vlahović novi predsjednik Nadzornog odbora Adris grupe

Vlahović novi predsjednik Nadzornog odbora Adris grupe
22.12.2020.
u 15:19

Na sjednici održanoj danas u Rovinju, članovi Nadzornog odbora Adris grupe izabrali su dosadašnjeg člana i bivšega dugogodišnjeg predsjednika Uprave, mr. sc. Antu Vlahovića, predsjednikom Nadzornog odbora tvrtke

Vlahović će ovu funkciju obnašati u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 2023., a dosadašnji predsjednik, Rino Bubičić, ostaje članom Nadzornog odbora.

Kako je već i ranije istaknuto, Vlahović će posebnu pozornost posvetiti strateškom promišljanju daljnjeg rasta i razvoja Adrisa, ne zaboravljajući pritom vrijednosti na kojima je izrasla ova, jedna od najuspješnijih hrvatskih i regionalnih kompanija.

mr. sc. Ante Vlahović, (Komin, 1951.) OBRAZOVANJE: Ekonomski fakultet, poslijediplomski studij ekonomskih znanosti, Zagreb (1980.). KARIJERA: direktor tržišnog poslovanja Tvornice duhana Rovinj od 1977. do 1994. TVORNICA DUHANA ROVINJ d. d.: predsjednik Uprave od 1994. godine. ADRIS GRUPA d. d.: predsjednik Uprave od 2004.do 2019. godine. NADZORNI ODBOR: član od. 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2020.

O uspješnosti ovog gospodarstvenika ponajbolje svjedoči činjenica da je, primjerice, u razdoblju Vlahovićeva vođenja tvrtke Adris grupa povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta! Adris je istodobno investirao više od deset milijardi kuna, od čega u turizam više od šest milijarde kuna. Tri četvrtine dionica i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika. Vlahović zajedno s obitelji imatelj je 15,53 posto temeljnog kapitala tvrtke. Adris grupa na kraju 2019. ostvarila je godišnji prihod veći od šest milijardi kuna i zapošljavala više od šest tisuća ljudi.

Za svoj rad mr. sc. Vlahović dobio je više prestižnih nagrada. Uz ostalo, dobitnik je nagrade za najuspješnijeg menadžera u srednjoj i jugoistočnoj Europi te regionalne nagrade Brand Leader za poseban doprinos razvoju elitnog turizma na području jugoistočne Europe. Prvi je dobitnik  prestižne nagrade „Gospodarstvenik godine“ koju dodjeljuju Večernji list i Poslovni dnevnik, i to u dvjema kategorijama: prema izboru stručnog žirija i, u odvojenom postupku, prema izboru čitatelja. Istu mu je nagradu stručni žiri dodijelio i 2018. g. Za izniman doprinos razvoju gospodarstva Rovinja, Istre i Hrvatske Ante Vlahović dobitnik je priznanja za životno djelo – Grba grada Rovinja.

Svojom donacijom djeci bez roditelja te starim i nemoćnim osobama svrstao se u red najvećih hrvatskih filantropa.

Živi u Rovinju sa suprugom Marijom Tomišić Vlahović, profesoricom engleskog jezika i književnosti te talijanskog jezika i književnosti. Otac je dviju kćeri, arhitektice Ines i Tee Silvije, mag. oec.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije