Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredna skupština

Vlada i MOL i dalje pregovaraju o obveznicama

vlada
Tomislav Miletić/Pixsell
19.04.2010.
u 16:50

Vlada se nećka oko obveznica zbog osjetljive političke situacije i ne mora značiti da će one uopće biti izdane.

Na izvanrednoj glavnoj skupštini Ine izmijenjen je i dopunjen Statut društva, čime su stvoreni preduvjeti za izdavanje zamjenjivih obveznica.

Međutim, to ne znači da će Ina i izdati 200 milijuna eura tih obveznica jer o njima i dalje traju pregovori između Vlade i MOL-a, a Vlada se sve više nećka oko te odluke, potvrdio nam je naš izvor iz izvršne vlasti. Kao što je Večernji list već pisao, u Vladi smatraju kako je trenutačno vrlo osjetljiva politička situacija za donošenje odluke o zamjenjivim obveznicama koje bi Vlada i MOL otkupili svatko sa po 100 milijuna eura i koje bi mogle biti zamijenjene za dionice ako ih Ina ne bi mogla iskupiti. Oko MOL-a se, naime, podigla poprilična bura, posebice kad se otkrilo da je osigurao depozit OTP banci koja je dala kredit za Podravkine dionice, a jamstvo su tom kreditu Inine dionice koje Podravka uopće nema.

Sve je to bacilo sumnju na privatizaciju Ine, a bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec završio je iza remetinečkih rešetaka zbog malverzacija dionicama Podravke. Sporno je i to što bi Vlada morala otkupiti 100 milijuna eura obveznica kako se ne bi narušila vlasnička struktura Ine i time bi zapravo dodatno pomogla naftnu kompaniju koja joj je dužna još 400 milijuna kuna za naknade za gradnju cesta.

I u Ini supotvrdili kako izmjena Statuta ne obvezuje da ta kompanija mora izdati zamjenjive obveznice nego je samo podloga za njihovo izdavanje koje se može, ali ne mora dogoditi. Skupština na kojoj će se donijeti odluka o obveznicama bit će u svibnju.

 

Ključne riječi

Komentara 2

MI
mikec
21:22 19.04.2010.

Naravno gospodo Hrvatski vladari, Zamjenske obveznice koje podlosti. Rasprodajte imovinu REMETINACKIH STANOVNIKA,Velikog bosa PASALICA VELIKOG BOSA TODORICA, Samo 50% onoga sto ste vi otudjili. IEVO NOVIH RADNIH MJESTA I POVRATKA EX NASE I N E. STOGA JOS PROIZLAZI Prepolovio bipolovio bi se vanjski D U G !!!!!!!!!!!!!!!! lijep pozdrav.

OB
-obrisani-
21:52 19.04.2010.

▀▄▀▄▀ ▀▄▀▄▀ ▀▄▀▄▀ Poštovani FORUMAŠI komunistička CENZURA na djelu Za one koji nisu znali STYRIA je austrijska firma -večinski vlasnik VL Morao sam kontaktirati Styriju radi ovih cenzura nas nekomunista ovdje na VL Istovremeno se ljevičarima i neprijateljima Hrvatske neometanometano dozvoljava da pljuju po nama i po >Hrvatskoj g. Horst Pirke kaže da mora biti više primjedaba na ovu ljevičarsku pristranost i da tek nakon toga može poduzeti korake, P.S ___Ako netko od čitatelja ima primjedaba na ove cenzure baniranja, brisanja iz baze podataka; neka to opiše i pošalje na sljedeću E-Mail adresu: »»» mediagroup@styria.com »»» _Možete pisati hrvatskim jezikom jer oni imaju ljude koji su poznavatelji hrvatskog jezika Zabilježite si svakako E-Mail adresu, jer će za kratko vrijeme cenzor VL tj. ADMIN ovo obrisati. g. Horst Pirke iz Styrije uopće nije bio oduševljen ovakvim ponašanjem VL Samo zajednički, tako da svatko pošalje svoju primjedbu na cenzuru VL i to javi STYRIJI nam osigurava ravnopravnost na webu Ovo vam je dragi Hrvati još samo jedan znak KAKVIM sve metodama represije ove komunjare pribjegavaju jer je komunistička hobotnica svojim krakovima posegla u najbitnije segmente demokracije; «slobodu izjašnjavanja»

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije