Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicija

Više od 100 mil. kuna zarađenih u IT-u završit će u poljoprivredi

orahovica
Dragutin Šantoši
05.07.2010.
u 17:00

M San grupacija trebala bi krajem srpnja preuzeti u vlasništvo prezaduženu tvrtku Poljoprivredni kombinat Orahovica.

Prelijevanje viška kapitala ostvarenog u IT industriji u proizvodnju hrane na svjetskom tržištu uobičajena je praksa, pa tako i hrvatska M San grupacija, nakon uspješne akvizicije PP Valpova te investiranja u proizvodnju hrane u susjednoj Bosni i Hercegovini, najavom preuzimanja posljednjega slavonskog poljoprivrednog kombinata PP Orahovice nastavlja s investiranjem u poljoprivredno-prehrambeni sektor. S godišnjim prihodom od oko dvije milijarde kuna "M San grupacija" postala je jedna od najuspješnijih hrvatskih kompanija koja upravo ulaganjem u poljoprivredu preuzima i društvenu odgovornost unapređenja šire društvene zajednice. M San grupacija je u ožujku od osječkog Žita otkupila potraživanje prema PP Orahovici u iznosu od 45 milijuna kuna, a u daljnji razvoj ovog poduzeća namjerava uložiti još oko 70 milijuna kuna. Formalno preuzimanje prezaduženog poduzeća, kojemu su vlasnici radnici, trebalo bi se dogoditi nakon skupštine dioničara najavljene za kraj srpnja ove godine. U M San grupaciji kao i u PP Orahovici potvrđuju da je preuzimanje u tijeku, ali ne žele u javnosti komentirati ovu akviziciju prije nego što ona i formalno bude završena.

- I u segmentu poljoprivrede odlučni smo odgovoriti na sve zahtjeve tržišta i u Hrvatskoj i u široj regiji te ćemo ustrajati na našim glavnim strateškim smjernicama: usmjerenost na zaposlenike, rast i poboljšanje kvalitete i učinkovitosti te modernizacija cjelokupnog poslovanja, napisao je u pismu dioničarima Stipo Matić, direktor M San grupe najavljujući obnovu i restrukturiranje proizvodnih resursa orahovičkog kombinata koji gospodari s više od 6000 hektara oranica.

Komentara 10

ML
mlado
06:46 06.07.2010.

I ja bih imao uspješnu tvrtku sa toliko namještenih poslova sa državom. Već i vrapci na grani znaju kako MSan funkcionira. Njihova tvrtka King ICT je radio onaj famozni sustav za školstvo koji se raspao kod ispisa svjedodžbi.

OB
-obrisani-
21:29 05.07.2010.

osansko balkanska posla,da nije tu bilo puno politike prodavo bi lubenice na placu ko i njegovi zemljaci

IN
Indexid
19:21 05.07.2010.

Matić Stipo prodaje robu, ako nađoj državi odgovara cjena koju on nudi, nije on kriv. Ali da je zaista sva oprema kupovana od njega od kada je za menađera uzeo Generala, to je istina. Baš sve od računala do klima uređaja koji su ugrađeni u svaku kancelariju ku kojoj radi neki državni službenik. Pa ćak i u startu svi digitalni prijemnici su prodavani njegovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije