Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKO IZVJEŠĆE

Viro tvornica šećera u prvih devet mjeseci s dobiti od 97,2 milijuna kuna

Viro šećer
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
31.10.2019.
u 15:10

Materijalni troškovi su povećani 43,8 posto, na 448,5 milijuna kuna.

Viro tvornica šećera u prvih je devet mjeseci ostvarila dobit od 97,2 milijuna kuna, znatno više nego u istom razdoblju lani, kada je iznosila 25,1 milijun kuna, pokazuju podaci iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog u četvrtak.

Ukupni prihodi Vira iznosili su 608,9 milijuna kuna i povećani su 24 posto u odnosu na devet mjeseci lani. Glavninu prihoda činili su prihodi od prodaje, koji su povećani 4,9 posto, na 443,8 milijuna kuna. Istodobno, Viro tvornica šećera u prvih je devet mjeseci povećala ukupne rashode za 9,7 posto, na 511,6 milijuna kuna.

Materijalni troškovi su povećani 43,8 posto, na 448,5 milijuna kuna. Troškovi osoblja su pak smanjeni 36,7 posto, na 11,2 milijuna kuna, a pali su i troškovi amortizacije, za 66,7 posto, na 6,3 milijun akuna. Do smanjenja je, kako se navodi, došlo zbog prijenosa najvećeg dijela opreme na novo osnovanu tvrtku.

U izvješću se navodi i kako je u prvih devet mjeseci realizacija gotovih proizvoda (šećera) prema istom razdoblju lani povećana za šest posto, na 145,85 milijuna kilograma, s tim da je realizacija na domaćem tržištu povećana za 137 posto, na 120 milijuna kilograma, dok je izvoz smanjen za 71 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije