Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rebranding

Vipnet dobio novo ime, predstavljen A1 Hrvatska

Vipnet postao A1
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
01.10.2018.
u 12:25

Rebranding je već obavljen u telekomima u Austriji, u Sloveniji i Bugarskog, a nakon Hrvatske slijedi rebranding članica u Srbiji, Makedoniji i Bjelorusiji.

A1 Hrvatska novo je ime i brend telekoma Vipnet te će se tako od ponedjeljka, od 1. listopada, svi korisnici i sve usluge tog telekoma koristiti tim brendom, kazali su čelnici Vipneta na konferenciji za medije, istaknuvši da će A1 rebranding obuhvatiti sve članice Telekom Austria Grupe.

Rebranding je već obavljen u telekomima u Austriji, u Sloveniji i Bugarskog, a nakon Hrvatske slijedi rebranding članica u Srbiji, Makedoniji i Bjelorusiji.

Objašnjavajući zašto su krenuli u takav rebranding nakon 19 godina, predsjednik Uprave Vipneta, odnosno A1 Hrvatska Jiri Dvorjančansky istaknuo je želju kompanije za prilagodbom novim navikama i potrebama korisnika te novim tehnologijama i digitalnim procesima u svijetu.

"Iz tradicionalnog telekoma mijenjamo se u digitalnu kompaniju te iza promijene brenda i naziva tvrtke stoji velika strateška promjena u svim segmentima poslovanja", kazao je Dvorjančansky. Najavio je da će A1 Hrvatska u iduće četiri godine investirati otprilike 300 milijuna eura u mrežnu infrastrukturu i usluge, napomenuvši da bez optike i novih mreža 5G nema budućnosti niti razvoja.

Vipnet postao A1 Vipnet postao A1
1/7

Također žele, dodao je, do 2021. sadašnjih 500 tisuća kućanstava u Hrvatskoj sa super brzim internetom povećati na 1,2 milijuna.

"Već sada nudimo sve konvergentne usluge, mobilnu, fiksnu, podatkovnu, ICT cloud i dr. te želimo biti partner u digitalnoj transformaciji hrvatskog društva i gospodarstva", kazao je predsjednik Uprave.

Objasnio je i da je prebacivanje svih korisnika na A1 brend počelo u ponoć 1. listopada te poručio da korisnici ne moraju brinuti o tim promjenama jer će njihovi brojevi i mail adrese i drugo što su koristili kod Vipneta automatski prijeći na A1, a promjena nema ni za poslovne korisnike.

Naznačio je i da se u cijeloj Telekom Austria Grupi očekuje da će novi brend A1 dodatno osnažiti njihovu poziciju na europskom telekom tržištu te da će svim korisnicima donijeti prednosti kroz razne usluge i rješenja koji uključuju robotizaciju, umjetnu inteligenciju, drugačije call centre, smart home rješenja i dr.

"U idućim mjesecima A1 Hrvatska osmislit će mnogo novih usluga i inovativnih rješenja, po čemu je i Vipnet do sada bio jedan od vodećih na tržištu, a svime time promoviramo zapravo novi oblik života ljudi povezanih tehnologijom, što je bila i tema kampanje procesa rebrendiranja i vjerujemo da će sve te novosti pridonijeti većem zadovoljstvu korisnika, učinkovitosti njihovog i poslovanja tvrtke A1 Hrvatska", poručio je u ponedjeljak Dvorjančansky.

 

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
19:13 01.10.2018.

Mogu se zvati kako hoce,ali brzina internetske veze im je sramotna. Kao...krive su kucne instalacije uvijek. Ja sam ih promijenila..i nije bilo nikakve promjene na bolje (a nije do kompjutora)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije