Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival graševine

Krauthaker ima najbolju mladu graševinu, a Kutjevo zrelu i predikatno vino

vino
Ivica Galovic/PIXSELL
08.06.2017.
u 00:08

Žiri na čelu s prof. Edijem Maletićem ocijenio je 133 graševine, među kojima je šest dobilo veliko zlatno priznanje

Vinogradarstvu i podrumarstvu Krauthaker dodijeljena je šampionska titula za najbolju mladu graševinu Podgorje, berbe 2016. Šampionska zrela graševina je Vrhunska graševina Vinkomir 2015. a najbolje predikatno vino Graševina ledeno vino 2015., obje iz portfelja vinarije Kutjevo, ocijenjeno je u završnici Festivala graševine u Kutjevu u organizaciji Udruge Graševina Croatica. Ocijenjena su ukupno 133 uzorka graševine, među kojima je šest dobilo veliko zlatno priznanje, a dodijeljene su i 43 zlatne plakete, 57 srebrnih, šest brončanih i jedno priznanje.

U sklopu festivala održan je i simpozij o graševini na kojemu se raspravljalo o posljednjoj fazi projekta klonske selekcije graševine koju od 2004. provode Agronomski fakultet u Zagrebu, Grad Kutjevo i Udruga Kutjevački vinari. Strogom selekcijom stvorena su četiri klona graševine s odličnim karakteristikama i pokrenut postupak njihova priznavanja, a među vinogradarima već postoji interes za sadnju, rečeno je na simpoziju.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije