Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTIGNUT DOGOVOR

Vindija preuzela otkup mlijeka u Ličko-senjskoj županiji

Grupa Vindija
Marko Jurinec/PIXSELL
11.05.2022.
u 16:17

Dogovor je postignut s gotovo stotinu zainteresiranih stočara od kojih će se godišnje otkupljivati 1,5 milijuna litara kako bi se i dalje poticala domaća mljekarska proizvodnja i očuvao stočni fond na tom ruralnom području

Farmere PIK-a Rijeka, koji je zbog zatvaranja pogona prekinuo otkup mlijeka na području Lično-senjske županije, preuzet će Vindija, priopćili su iz te kompanije. Dogovor je postignut s gotovo stotinu zainteresiranih stočara od kojih će se godišnje otkupljivati 1,5 milijuna litara kako bi se i dalje poticala domaća mljekarska proizvodnja i očuvao stočni fond na tom ruralnom području.

Predsjednik uprave Vindije Nenad Klepač kazao je kako je postizanjem dogovora o otkupu Vindija osigurala dodatne količine vrhunskog mlijeka.

- Mljekari Ličko-senjske županije mogu nesmetano nastaviti proizvodnju bez brige zbog plasmana i adekvatne cijene, a potrošači bezbrižno uživati u domaćem mlijeku beskompromisne kvalitete - istaknuo je te dodao kako vjeruje će dogovor dodatno motivirati mljekare na tom području da povećaju broj grla jer je Vindija voljna i spremna otkupiti sve raspoložive količine mlijeka.

U postizanju dogovora sudjelovali su i predstavnici županijske te državne vlasti. Ličko-senjski župan Ernest Petry tvrdi kako je u pitanju bila opstojnost velikog broja lično-senjskih obitelji, ali i čitavog lanca u poljoprivredi i stočarstvu.

- Brzom reakcijom svih institucija, Vindije i naših proizvođača mlijeka uspjeli smo pronaći dugoročno održivo rješenje koje nudi i potencijal daljnjeg razvoja ove industrije u Ličko-senjskoj županiji. To je prepoznalo i Ministarstvo poljoprivrede koje će, uz Županiju, i kroz sustav subvencija biti snažna podrška našim proizvođačima i sakupljačima mlijeka te otkupljivaču - rekao je župan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije