Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi natječaj

Vinarima do 80.000 eura za promociju

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
24.06.2019.
u 09:28

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kaže kako je mjere iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023. osmislila struka uz pomoć samih vinara i vinogradara.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi objavila je u petak natječaj za potpore iz “vinske omotnice” namijenjene informiranju o odgovornoj konzumaciji vina i rizicima povezanim sa štetnom konzumacijom alkohola te o sustavima zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla EU u pogledu posebne kakvoće, ugleda ili ostalih značajki koje vino ima zbog posebnog zemljopisnog okruženja ili podrijetla.

Razina potpore iznosi do 80% od ukupno prihvatljivih troškova po projektu i odnosi se na sredstva EU. Najviši iznos koji se može ostvariti je 80.000 eura, a rok za podnošenje prijava je 31. srpnja ove godine. Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kaže kako je mjere iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023. osmislila struka uz pomoć samih vinara i vinogradara.

– Veliko EU tržište s brojim proizvodima zahtijeva jaku promociju kako bi se istakli i izdigli iz mnoštva. Imamo vrijedne ljude koji su svoj trud i rad pretočili u vina vrhunske kvalitete. Mi im pomažemo da te svoje vrhunske proizvode promoviraju i plasiraju. Uz mjere iz Programa ruralnog razvoja za vinarstvo i vinogradarstvo, tu su i administrativna rasterećenja, ukidanje evidencijskih markica, transparentni uvjeti prodaje na tržištu, pojačane kontrole i nove vinogradarske regije – samo dio velikog paketa promjena koje smo uveli kako bi ovaj sektor bio što konkurentniji – izjavio je Tolušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije