Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisilni rad

VIDEO Ikea proizvodila namještaj u istočnonjemačkim zatvorima

Tomislav Dasović
Foto: Antonio Bronić
1/2
14.12.2012.
u 09:09

Bez obzira na ispriku, Ikea se i dalje nalazi na meti kritika. Između ostalog i zbog toga što je u međuvremenu dokazano da je ova tvrtka još od 1981. godine znala tko točno za nju radi, no nije se na to posebno obazirala

Bivša Istočna Njemačka isplatila se nekim zapadnoeuropskim tvrtkama koje su mnogo su novca zarađivale proizvodeći ondje robu po niskim cijenama, donosi Deutsche Welle. Gdje se ta roba proizvodila i tko ju je proizvodio, zapravo i nisu htjele znati. Povjerenstvo za dokumente bivše istočnonjemačke službe Stasi nedavno je objavilo da je, primjerice, švedska Ikea svoj namještaj proizvodila između ostalog u zatvorima u kojima su na rad prisiljavani i politički zatvorenici.

Vijest nije pozitivno odjeknula, a švedski proizvođač, kako bi popravio svoj imidž, javno se ispričao. No, bez obzira na ispriku, Ikea se i dalje nalazi na meti kritika. Između ostalog i zbog toga što je u međuvremenu dokazano da je ova tvrtka još od 1981. godine znala tko točno za nju radi, no nije se na to posebno obazirala.

>> VIDEO Šok u Ikei: Majmun u kaputu gađao kupce i ispuštao krikove

Komentara 1

Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:29 17.12.2012.

Bolje da su proizvodili stolce, nego da su bili pokusni kunići "farmaceutskim" industrijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije