Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo ulaganje

Vertiv otvorio novi proizvodni pogon vrijedan 10 milijuna eura

22.04.2021.
u 14:15

Postrojenje je otvoreno u Rugvici, u blizini Zagreba, a trebalo bi biti zaduženo za isporučivanje proizvoda u cijeloj Europi, Bliskom Istoku i Africi. .

Vertiv, tvrtka koja od 2017. djeluje u Hrvatskoj i proizvodi modularne podatkovne centre sagradila je novi proizvodni pogon u Rugvici blizu Zagreba. Cijena investicije bila je 10 milijuna eura. Vetiv, bivši Emerson Network Power time će udvostručiti svoje proizvodne kapacitete u Hrvatskoj. 

Podatkovni centri su posebni objekti u kojima se čuvaju velike količine podataka i aplikacija, a najveće imaju tehnološki divovi poput Facebooka, Messengera i WhatsAppa. Tamo spremaju sve postove, fotografije, videe, itd. 

  

„Novi proizvodni pogon u Rugvici može se pohvaliti s najnovijim tehnologijama, proizvodnim procesima, alatima i laboratorijima za testiranje. Osmišljen je tako da može pružiti široki spektar prefabriciranih modularnih rješenja, kabelskih postaja koje pokreću internet spajajući svijet pa sve do podatkovnih centara prema specifičnim zahtjevima kupaca. Također, ovaj proizvodni pogon dokaz je naše ustrajnosti prema inovativnosti i rastu“, istaknuo je Viktor Petik, potpredsjednik za IMS poslovanje tvrtke Vertiv u EMEA regiji.

„Investicija od 10 milijuna eura važna je prilika za zapošljavanje, kao i za razvoj tehnološkog sektora Hrvatske. Također, pozicionirat će Vertiv kao jednog od važnih aktera IT industrije u regiji“, izjavio je Igor Grdić, član Uprave Vertiv Croatia.

 Samo prošle godine tvrtka Vertiv otvorila je 150 novih radnih mjesta što uključuje i pogon u Rugvici, najviše inženjera.  U usporedbi s prijašnjim pogonom, novi proizvodni pogon pruža više unutrašnjeg prostora za 130%, a proširuje i vanjski prostor za 60% s mogućnosti lakog dodatnog povećanja za buduće potrebe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije