Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMOTORI IZVRSNOSTI

Tko će osvojiti nagradu za Gospodarstvenika godine?

Bira se gospodarstvenik i gospodarski događaj godine
Foto: PIXSELL
1/5
01.12.2020.
u 17:20

U godini koju je obilježio koronavirus još su važniji promotori i pokretači poslovnih pothvata

Hrvatski gospodarstvenici, unatoč često negativnom i nepoticajnom političkom i društvenom okruženju, promotori su izvrsnosti, inovacija i uspješnih poslovnih pothvata. To je bio jedan od glavnih razloga da Večernji list i Poslovni dnevnik, kao najrelevantniji medijski brendovi s dugogodišnjom tradicijom, također svjesni svoje uloge u društvu, prije četiri godine pokrenu izbor gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine. Za gospodarstvenika i događaj 2020. godine glasat će i čitatelji. Na taj način želi se umjesto na političare i politička zbivanja, interes javnosti preusmjeriti na gospodarstvo i gospodarstvenike. Ove godine to je posebno važno zbog pandemije koronavirusa i s time povezane gospodarske i zdravstvene krize.

 

Nominirani za gospodarstvenika godine:

Alan Sumina; Zoran Vučinić, Nanobit

Silvio i Roberto Kutić, Izabel Jelenić, Infobip

Mate Rimac, Rimac automobili

Marin Pucar, Podravka

Tomislav Car, Infinum

Nominirani gospodarski događaj godine:

Državne potpore za očuvanje radnih mjesta

Infobip prvi hrvatski jednorog

Prodaja Nanobita

Nova financijska omotnica EU

Ulazak RH u tečajni mehanizam ERM II

Isticanjem pozitivnih primjera kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih pogona, a time i radnih mjesta, želi se otvoriti novi pogled na život u Hrvatskoj. Gospodarstveni uspjesi poticaj su i za niz malih i srednjih poduzetnika te poruka mladima da ne napuštaju Hrvatsku, što je već nekoliko godina posebno bolna tema.

Veliki broj čitatelja te stručni žiri sastavljen od vodećih hrvatskih novinara i urednika koji prate gospodarstvo, kao i predstavnika stručne i znanstvene javnosti, jamci su izvrsnosti i snage tog izbora. Večernji list i Poslovni dnevnik sa svim svojim platformama učinili su taj izbor dostupnim najširoj društvenoj zajednici, čime su postali promotori izvrsnosti i uspješnosti. Završnica projekta bit će početkom prosinca kada će dobitnicima biti dodijeljene nagrade u četiri kategorije.

Najprestižnija nagrada u poslovnom sektoru svakako je ona za gospodarstvenika godine. Osnovni su kriteriji za nominacije su: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh. Oni s najviše glasova ponijet će titulu gospodarstvenika, odnosno gospodarskog događaja godine prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

U prvom izboru, 2016. godine, za gospodarstvenika godine izabran je Ante Vlahović iz Adrisa, a zanimljivo je da su ga u odvojenim postupcima za laureata izabrali i čitatelji i stručni žiri. Prije tri godine, titulu najboljeg po izboru čitatelja ponio je Željko Kukurin, čelnik turističke tvrtke Valamar, a stručni je žiri gospodarstvenikom godine proglasio inovatora i predvodnika e-mobilnosti Matu Rimca. U izboru 2018. najboljima su proglašeni Ante Vlahović i Marin Pucar, čelnici Adris grupe i Podravke, a gospodarstvenik godine bio je Mate Rimac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije