Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO!

Večernjakova Marina Šunjerga dobila nagradu za najbolju gospodarsku novinarku

Foto: Lider
1/2
03.12.2019.
u 16:01

Svake godine je konkurencija sve žešća i žiriju je sve teže odabrati dobitnika - kazao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović otvarajući svečanu dodjelu nagrada Hrvoje Mateljić.

Večernjakova novinarka Marina Šunjerga dobitnica je ovogodišnje nagrade Hrvoje Mateljić koja se dodjeljuje svake godine najboljim gospodarskim novinarima. Uz Šunjergu nagradu je dobila i Lucija Špiljak, novinarka Poslovnog dnevnika.

Uz naše dvije kolegice nagrađen je i Kristian Došen, novinar Nove TV. Nagradu je Marina Šunjerga dobila za najbolji novinski prilog o gospodarstvu a dodijelio ju joj je Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Lucija Špiljak najbolja je mlada gospodarska novinarka, do 29 godina, a nagradu je preuzela Darija Dretar Janežić, voditeljica pravnih i korporativnih poslova u zagrebačkom uredu tvrtke Japan Tobacco International.

Kristian Došen nagrađen je za praćenje gospodarskih tema u elektroničkih medijima a uručio mu ju je državni tajnik Mario Antonić, izaslanik Ministarstva gospodarstva. Nagradu je Lider utemeljio u znak sjećanja na prerano preminulog kolegu, novinara Hrvoja Mateljića. Osim što se njome želi sačuvati uspomena na Hrvoja, želi se odati priznanje kolegama i kolegicama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu. Hrvoje Mateljić (1974. – 2008.) bio je profesionalni novinar 12 godina prije nego što je tragično preminuo. Pratio je sektor telekomunikacija, spajanja i preuzimanja, a svu širinu svog znanja pokazao je u makroekonomskim temama, podsjeća se u Liderovoj objavi o nagradama.

- Postoje novinarske nagrade, no, spletom okolnosti, u natjecanju između političkog novinara koji piše o raspadu stranaka, sindikalistima, pregovorima i novinara koji piše o poslovnim rezultatima tvrtki, što planiraju investitori te razgovara s dekanima fakulteta, potonji nikada ne dobiju nagrade. Iskustvo dodjele nagrade Hrvoje Mateljić pokazalo je da imamo izuzetno kvalitetno poslovno novinarstvo. Svake godine je konkurencija sve žešća i žiriju je sve teže odabrati dobitnika - kazao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović otvarajući svečanu dodjelu nagrada Hrvoje Mateljić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije