Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Važnost praktičnog znanja i vještina stečenim obrazovanjem

Sveučilište Libertas
14.05.2019.
u 08:53

Interaktivna nastava, studije slučajeva i poslovni izazovi prezentirani iz „prve ruke“ profesionalnih nastavnika s akademskim obrazovanjem i praktičnim iskustvom, svakodnevica su u izvođenju nastave na Libertas međunarodnom sveučilištu

Poznata je činjenica da su ključni čimbenici konkurentnosti  suvremenih poduzeća ljudski kapital i znanje, a oba čimbenika se razvijaju kroz obrazovanje i usavršavanje zaposlenika. Stoga poduzeća imaju potrebu da u njemu rade zaposlenici koji imaju potrebna znanja,  vještine i kompetencije. S druge strane, zaposlenici imaju potrebe za stjecanjem novih znanja i vještina jer se susreću sa novim zahtjevima i poslovima u današnjem sve dinamičnijem okruženju.

Uz formalno obrazovanje, apsolutni prioritet pri zapošljavanju u modernim poduzećima je mogućnost brze primjene praktičnih znanja i vještina koje je kandidat stekao studirajući. Upravo prateći svjetske trendove Sveučilište Libertas pruža mogućnosti stjecanja takvih znanja i vještina već pri samom studiranju.

Interaktivna nastava, studije slučajeva i poslovni izazovi prezentirani iz „prve ruke“ profesionalnih nastavnika s akademskim obrazovanjem i praktičnim iskustvom, svakodnevica su u izvođenju nastave na Libertas međunarodnom sveučilištu, prvom privatnom sveučilištu u Hrvatskoj. Bez obzira na to upišete li neki od stručnih studija, ili sveučilišni studij na jednom od četiri fakulteta, predavat će Vam vrhunski akademski profesori, docenti ili predavači s dugogodišnjem profesionalnim iskustvom rada u domaćim i međunarodnim uglednim poduzećima i institucijama. Libertasova zajednica renomiranih međunarodnih znanstvenika čini skupinu od aktualnih ili bivših veleposlanika, ministara, stručnjaka u području ekonomije, izvršnih direktora, stručnjaka s područja međunarodnog prava, generala, ravnatelja ustanova u kulturi, predstavnika Ujedinjenih naroda, OESS-a, MMF-a i drugih uglednih međunarodnih institucija. Ta kombinacija akademske izvrsnosti i bogatog iskustva osigurava uravnoteženost teorije i prakse. U nastavnom centru u Dubrovniku gdje se nastava odvija na engleskom jeziku predaju profesori koji su predavali ili još uvijek predaju na brojnim svjetskim sveučilištima i poslovnim školama poput Sveučilišta Harvard, Princeton, Georgetown, London School of Economics i drugim vodećim visokoobrazovnim institucijama u Europi, SAD-u, ali i drugdje u svijetu. 

Osim vrhunskog predavačkog kadra, brojni projekti i case studyiji studentima Libertasa donose prednost u savladavanju budućih poslovnih situacija. Kroz izučavanje, obradu case study-a i zadataka vezanim uz stvarne probleme postojećih poduzeća i institucija na tržištu, studenti se suočavaju s problematikom izazova koji čine svakodnevicu u poslovnom okruženju. Uspješnost u obrazovanju i osposobljavanju za rad na Sveučilištu Libertas potvrđuje činjenica da je, prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, čak 95% studenata koji su završili studij na Libertasu. Mnogi od njih grade uspješne karijere u poduzećima i institucijama u zemlji ili inozemstvu, a neki od njih uspješno razvijaju vlastite poslovne pothvate. Libertasova zajednica alumnija čini skupinu od uglednih menadžera, diplomata, poduzetnika i sportaša koji su svoja stečena znanja tijekom studija uspješno primijenili u praksi, te se time diferenciraju od ostalih zaposlenika koji nemaju praktičnog znanja i potrebnih vještina nakon završenog studija.

Posjetite centar za karijere Sveučilišta Libertas i provjerite mogućnosti studiranja širokog spektra atraktivnih studija i pratećih praktičnih programa skrojenih za svakog budućeg studenta Sveučilišta Libertas. Više na www.libertas.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije