Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenad Bakić:

'Varteks je propadao 50 godina, a sad ostvaruje 67 posto veće prihode'

Nenad Bakić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
28.02.2019.
u 22:05

Bakić kaže da je preuzeo Varteks u izrazito devastiranom stanju te da su rezultati i u četvrtom kvartalu opterećeni teškim dubiozama raznih vrsta koje su naslijeđene iz prethodnih godina

Predsjednik uprave Varteksa Nenad Bakić objavio je danas da ta tvrtka u prva dva mjeseca ove godine ostvaruje u maloprodaji 67% veće prihode nego u prva dva mjeseca 2018. i 29% veće nego u 2017. Pri tome je bruto dobit (prihodi umanjeni za trošak prodane robe, ali bez troškova poslovanja maloprodaje) veća za 96% i 86% nego u prva dva mjeseca 2018. i 2017., naveo je Bakić.

- Iako su ovi mjeseci tradicionalno najmanji u cijeloj godini, pa nema garancije da će se ovakav dramatičan porast i nastaviti, a niti ključno utječu na cjelogodišnju izvedbu, predstavljaju značajan indikator uspjeha preokreta u tržišnoj poziciji Varteksa - navodi se u izvještaju.

Bakić kaže da je preuzeo Varteks u izrazito devastiranom stanju te da su rezultati i u četvrtom kvartalu opterećeni teškim dubiozama raznih vrsta koje su naslijeđene iz prethodnih godina. Međutim, dodaje, tržišni preokret koji rade već je vidljiv.

Bakić također tvrdi da je Varteks "propadao 50 godina".

- Hvala svima na podršci, pokažimo da se i ono što je pokrenuto prije 100, propadalo 50 godina, a naročito brzo zadnjih 10-15, može spasiti i neka ovo bude jedinstven takav slučaj u hrvatskoj industriji. Pomozite nam i dalje na tom putu, najbolje kupnjom naših proizvoda koji su najbolje kvalitete u klasi, i naboljeg omjera cijene i kvalitete - kaže Bakić, dodajući da upravo izbacuju dvije potpuno nove kolekcije.

Pogledajte video Varteksova Modabusa:

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Le-Freak
Le-Freak
23:00 28.02.2019.

Prvo. Drago mi je ova uspjesna prica. Drugo. Normalno da cu pri prvoj mogucnosti i potrebi gledati kupiti varteksovu odjecu. Trece. Gospodine Bakic cestitam Vam i zelim sve najbolje kao i gospodinima Debeljak i Rimcu i svima koji su sposobni i pokazuju unatoc svih nihilista da se moze ako se hoce samo uz malo truda..

HR
Hrvatinic
23:44 28.02.2019.

Hrvatskoj proizvodnji a posebno industrijskoj prouzvodnji moze se pomoci na vise nacina...npr.smanjenjem cijena monopolskih drzavnih poduzeca elektre vodnog gospodarstva raznih komunalnih naknada stimuliranjem izvoza itd.ali u hrvatskoj je na djelu unistavanje industrijske proizvodnje....jer vodeci politicari kao i nekad jedno govoree drugo rade i trece misle... gospodine bakicu zelim vam uspjeh sa varteksom jer varteks je ime i ima velik znacaj za sjeverni dio hrvatske....

Avatar prahrvat
prahrvat
07:36 01.03.2019.

Svaka čast, gosp. Bakiću. Posve sam siguran da u ovo niste ušli iz gramzivosti nego iz iskrene želje da jedna naša stara draga tvrtka vrati svoju snagu. Imam Varteksovu levis jaknu staru 30 godina. Odlična još uvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije