Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uzmite ovih 50€ i trgujte cijenom dionica Adidasa na svjetskoj burzi!

adidas
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
25.02.2016.
u 08:45

Cijena dionica Adidas-a je u prvoj polovici veljače porasla preko 15% . Rezultati prodaje i zarade tijekom prošlog kvartala utjecali su, da u danu objave rezultata cijena dionica poraste preko 4%.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cijenom dionica Adidasa na svjetskoj burzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

Ne samo da su rezultati tijekom prošlog kvartala bili odlični, već su i prognoze budućih rezultata veoma optimistične. Na svojoj službenoj stranici, tvrtka je objavila da u ovoj godini očekuje dvocifren rast prihoda i dosegne 12%.

’’Prema podacima Bloomberg-a, tijekom 2015. godine prihod kompanije porastao je 16%, na 19 milijardi dolara, dok je neto prihod porastao 12% na 816 milijuna dolara. CEO Adidas-a, Herbert Hainer, prokomentirao je da je tvrtka u odličnom stanju i da se strateški planovi tvrtke, kada je u pitanju brend ostvaruju na najbolji način’’, navodi izvor iz brokerske kuće Fortrade.

U kolovozu ove godine, Kasper Rorsted, trenutni CEO Henkel-a, bi trebalo preuzeti ulogu novog CEO-a tvrtke i na njemu je, ni najmanje jednostavan zadatak, nastaviti putem uspjeha koji je ostvario njegov prethodnik.

Ljetne Olimpijske igre koje će se održati u Brazilu i UEFA Euro prvenstvo 2016 pružit će veliku priliku za Adidas da poveća svoju prodaju. Ipak, kako bi mogao iskoristi ovu priliku, Adidas će veoma pažljivo morati donositi odluke, kojima će održati efikasnost kroz smanjenje troškova i povećanje prodaje.

’’S druge strane Nike, najveći rival Adidas-a kada je u pitanju sportska odjeća najavio je intenziviranje digitalne strategije koja će mu pomoći da dosegne svoje ciljno tržište, koje čine sportaši, kako profesionalni tako i oni koji se njime bave amaterski. Treba napomenuti i kako je Nike postavio cilj da ostvari prihod od 20 milijardi dolara do 2020. godine’’, navode iz Fortrade-a.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?