Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uz pomoć Bina Istre, KBC-u Zagreb uručen ultrazvučni aparat vrijedan 265.000 kuna

Uz pomoć Bina Istre, KBC-u Zagreb uručen ultrazvučni aparat vrijedan 265.000 kuna
26.04.2019.
u 09:11

Riječ je o tehnološki naprednom ultrazvučnom uređaju vrijednom 265.000,00 kn koji će pružiti kliničku pouzdanost te uvjerljive dijagnoze koje će omogućiti raniju borbu s dijagnosticiranim bolestima.

Bina-Istra kroz svoj rad nastoji poticati društveno odgovorno poslovanje a naročito projekte koji su usmjereni za dobrobit šire lokalne zajednice. Nakon što je prošle godine sudjelovala u humanitarnom projektu u sklopu kojeg je Pulskom rodilištu doniran inkubator te godinu ranije donirali bolnici Kantrida u Rijeci poseban ultrazvučni aparat, ovaj put je pomoć usmjerena prema Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Riječ je o tehnološki naprednom ultrazvučnom uređaju vrijednom 265.000,00 kn koji će pružiti kliničku pouzdanost te uvjerljive dijagnoze koje će omogućiti raniju borbu s dijagnosticiranim bolestima.

Ravnatelj KBC Zagreb, Ante Ćorušić, predstavio je značaj donacije, za koju je ideja pokrenuta na otvaranju gradilišta faze 2B1 Istarskog ipsilona. BINA Istra bila je voljna izdvojiti sredstva za nabavku novog ultrazvučnog aparata koji se koristi u postupcima izvantjelesne oplodnje. Na taj način, zamijenjen je 15 godina star ultrazvučni aparat te će sada postupci biti brži, učinkovitiji i točniji te efikasniji. Na kraju, ravnatelj Ante Ćorušić, je zahvalio Bina Istri na izdvajanju značajnih sredstava, kao i dobavljaču koji je u suradnji s medicinskim osobljem, napravio potrebne preinake na uređaju.  U konačnici, ova donacija predstavlja dobru sinergiju javnog zdravstva i gospodarskih subjekata za bolji zdravstveni ishod pacijenata.

Dr. Slavko Orešković, je u ime djelatnika Zavoda za humanu reprodukciju istaknuo da se u Klinici godišnje rodi oko 4 000 djece, od kojih je 6,5% začeto kroz postupke izvantjelesne oplodnje. Zahvalio je Udrugi Ljubav na djelu te donatorima, Bina Istri i Providenceu što su omogućili nabavku uređaja za izvođenje visokosofisticiranih postupaka.

Dario Silić, generalni direktor BINA ISTRE: „U razgovoru s ravnateljem Ćorušićem Bina Istra je prepoznala značaj ovog projekta kojim će se pomoći velikom broju pacijenata. Posebice stoga što je fokus na djecu, gdje Bina Istra zadnjih godina intenzivno, jako puno ulaže. Tako smo, do sada, kroz donacije pomogli Opću bolnicu Pula, Dječju bolnicu Kantrida pa je sada, uz pomoć partnera, relativno brzo realizirana i ova donacija, prema KBC-u Zagreb. Osobno mogu potvrditi da ravnatelj Ćorušić i njegov tim rade sjajan posao te smo spremni i u budućnosti podupirati ovakve projekte.“

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije