Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica s poduzetnicima:

'Uvozimo dijelove za gospodarstvo iako ih sami proizvodimo'

Kolinda Grabar-Kitarović
Dalibor Urukalović/PIXSELL
27.03.2018.
u 12:15

- Bez većih strukturnih promjena možemo očekivati spor gospodarski rast, daljni odljev stanovnika i lošu demografsku sliku Hrvatske.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Karlovcu se susrela i sa gospodarstvenicima u Županijskog gospodarskoj komori koji su joj se požalili na nedostatak radnika, ali i na činjenicu da se u Hrvatsku bespotrebno uvoze dijelovi za pojedine dijelove gospodarstva, iako u Hrvatskoj ima domaćih tvornica koje takve, samo kvalitetnije dijelovi proizvode, pa se time, zapravo, šteti domaćoj proizvodnji.

- Bez većih strukturnih promjena možemo očekivati spor gospodarski rast, daljni odljev stanovnika i lošu demografsku sliku Hrvatske. Treba nam sveobuhvatna reforma obrazovanja i način rada u školama koje će stvarati male poduzetnike, a ne da imamo 'sustav međusobno nepovezanih silosa' - kazala je predsjdnica.

Poručila je i da je loše što imamo najlošiji standard od 10 država članica Europke unije s kojima smo nekada bili konkurentni, a danas smo na začelju i po ocjeni Svjetske banke koja Hrvatsku smatra najnekonkurentnijom zemljim s BDP-om ispod onoga koji je bio prije krize.

Komentara 3

DU
Deleted user
12:35 27.03.2018.

koje demagoske misli i izjave ...

KR
Krotila
12:31 27.03.2018.

i hranU uvozimo

BM
branko.mihalic1
15:16 27.03.2018.

prodavanje magle narodu pa ko nas jedne nasjedne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije