Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amazon Prime Air

Uskoro dostava na kućni prag dronovima-helikopterima

dron
Foto:
21.03.2015.
u 17:00

Administracija za zrakoplovstvo je pod pritiskom zato što puno kompanija želi koristiti dronove u poslovanju

Američka Federalna administracija za zrakoplovstvo Amazonu je napokon izdala dozvolu da započne pokusne letove dronova koji će služiti za dostavu naručene robe na kućni prag. U pokusnom periodu flota Amazonovih dronova-helikoptera ne smije letjeti na visini višoj od 122 metra i može letjeti samo po danu.

U nastojanju da svojim kupcima što prije omogući ekspresnu zračnu dostavu, Amazon je već prošao dugačak put. Dronove je već temeljito istestirao u zatvorenom prostoru i u krugu svoga sjedišta u američkom gradu Seattleu, ali i izvan Sjedinjenih Država. Kompanija je također mjesecima intenzivno lobirala kako bi od regulatora za zrakoplovstvo dobila dozvole za pokusne letove. Dozvolu koju je Amazon dobio nikada do sada nije dobila nijedna slična kompanija, a one su bile rezervirane isključivo za proizvođače letjelica poput Boeinga. No, Federalna administracija za zrakoplovstvo je pod vrlo velikim pritiskom zato što brojne kompanije i industrije žele koristiti dronove u komercijalne, civilne svrhe.

Amazonova operacija, koju su nazvali Prime Air, još je u začetku, a proći će vjerojatno nekoliko godina prije nego što dobije dozvolu za široku uporabu. Kada dio toga dođe, pojavit će se i novo zanimanje – upravljač komercijalnim dronovima. 

>> Dronovi HT-a donose najbrži internet u središte Zagreba 

>> Srbija radi na defenzivnom dronu koji će moći uništiti druge letjelice?

Komentara 7

MM
miroslav.mandic2
19:49 21.03.2015.

cekat cu ga pred vratima, pa kad sleti bacim prezu na njega, i kad se mreza spetlja u rotore uhvatim ga i zarobim ga :D i rastavim i prodam u djelove

Avatar Glina74
Glina74
17:06 22.03.2015.

Moj večernji ta vaša vijest ima sijedu bradu do koljena, malo kasno ste to pročitali hahahahah

NE
neboiznadzagreba
17:12 22.03.2015.

Što će nam dostavljati , bomb(ončić)e ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije