Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uplaćeno 6,56 mil. kn

Đuro Đaković obustavio postupak dokapitalizacije

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
28.10.2017.
u 12:37

Rok za dokapitalizaciju u dva je navrata produžavan kako bi se zainteresiranom investitoru, tvrtki Crni čelik, iza koje stoji kuvajtski kapital, dalo dovoljno vremena za uplatu.

Đuro Đaković Grupa obustavila je postupak povećanja temeljnog kapitala.

Naime, u razdoblju upisa koje je završilo u petak zaprimljene su upisnice ulagatelja na ukupni iznos od 256,56 milijuna kuna, ali od toga je uplaćeno samo 6,56 milijuna kuna, tako da nije dostignut prag uspješnosti izdanja planiranih 12,5 milijuna novih dionica. Ulagatelji su izvijestili upravu kako je razlog zbog kojeg nisu uplatili preostali kapital za nove dionice tehničke prirode, ali kako su svi rokovi u međuvremenu istekli, slavonskobrodska grupacija donijela je odluku o obustavi postupka, a uplaćena sredstva bit će vraćena ulagateljima.

Rok za dokapitalizaciju u dva je navrata produžavan

Rok za dokapitalizaciju u dva je navrata produžavan kako bi se zainteresiranom investitoru, tvrtki Crni čelik, iza koje stoji kuvajtski kapital, dalo dovoljno vremena za uplatu. To se, na kraju, ipak nije dogodilo, pa je Đuro Đaković ostao bez svježeg kapitala koji mu je bio nasušno potreban za daljnje poslovanje.

- Društvo nastavlja s aktivnostima u pronalaženju kapitala, a u međuvremenu će se skoncentrirati na operativno poslovanje, daljnje restrukturiranje i poboljšanje tekuće likvidnosti kroz različite izvore financiranja – rekao je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đure Đakovića.

Komentara 1

Avatar anlaser
anlaser
16:05 28.10.2017.

Rasprodaja i privatizacija na hrvatski način . Znase

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije