Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODINA DANA Volontiranja

Uređivali su šume, pripremali pakete za djecu, a sada su 'Volonteri za ugrožene obitelji”

GlobalLogic, volonteri
Foto: PR
1/3
08.05.2020.
u 13:39

Prije točno godinu dana GlobalLogic Hrvatska je postao jedan od 23 poslodavca u Hrvatskoj koji je potpisao Povelju o volontiranju zaposlenika.

Prije točno godinu dana GlobalLogic Hrvatska je postao jedan od 23 poslodavca u Hrvatskoj koji je potpisao Povelju o volontiranju zaposlenika. Inicijativu su pokrenuli Volonterski centar Zagreb, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja kako bi potaknuli sustavni pristup i promicali volontiranje. Uz doajene volontiranja u Hrvatskoj kao što su INA, dm-drogerie markt i A1 Hrvatska, Povelju su tada potpisale brojne velike tvrtke, ali i one manje. Njih ukupno 23.

Foto: PR

Godinu dana poslije sa zadovoljstvom možemo ustanoviti da  su zaposlenici  odlično prihvatili volontiranje.  GlobalLogica Hrvatska te da je sustavno implementirano kroz suradnju na više akcija s nekoliko Udruga. S Udrugom Mali zmaj realizirane su volonterske akcije uređenja prostora Udruge, pripreme paketa za djecu povodom početka školske godine te uređivanje stambenog prostora obitelji u Lici. S Udrugom Smiješak za sve sudjelovali smo u projektu “Šuma nas zbližava i spaja” putem koje se uređivala šuma u blizini Centra za rehabilitaciju Stančić, a trenutačno podržavamo Volonterski centar Zagreb (VCZ) u provedbi projekta “Volonteri za ugrožene obitelji”

“Iznimno sam zadovoljan što je volontiranje zaživjelo u GlobalLogicu Hrvatska. Društveno odgovoran program u GlobalLogicu ima zajednički nazivnik Give IT Back, a mi u Hrvatskoj smo se kroz njega odlučili orijentirati na pomoć socijalno i ekonomski ugroženim skupinama, djeci, obiteljima i osobama s posebnim potrebama. Kroz naš angažman nastojimo olakšati tešku situaciju štićenicima udruga i vjerujem da s izdvajanjem najdragocjenijeg resursa, vremena, možemo puno napraviti.

Suradnja s udrugama koje sustavno i kontinuirano pomažu onima kojima je to potrebno daje nam sigurnost da će naša pomoć doći upravo tamo gdje je to potrebno. Uz to, uvjeren sam i da sami volonteri ostvaruju više benefita kroz poseban osjećaj sreće kroz davanje i učenje raznih socijalnih i drugih kompetencija”, naglasio je direktor GlobalLogica Hrvatska Vladimir Kosanović te dodao kako je GlobalLogic nedavno pokrenuo i akciju doniranja viškova opreme od strane tvrtke I zaposlenika onima kojima je to potrebno. Tako su, djeci štićenicima Udruge Mali zmaj, donirani laptopi za pristup online školi te pozvane i druge tvrtke da se uključe u takve aktivnosti.

Foto: PR

Zaposlenici koji su sudjelovali u volonterskim akcijama uz osjećaj ispunjenosti kroz davanje i pomoć drugima, naglasili su i veće razumijevanje potreba i problema svojih sugrađana te posljedični razvoj empatije za druge.

Volontiranje je bitno u svako doba, a posebice u doba krize kao što je globalna pandemija COVID-19 i saniranje posljedica potresa koji je pogodio Zagreb. Upravo zato GlobalLogic Hrvatska trenutačno sudjeluje u akciji VCZ-a “Volonteri za ugrožene obitelji” putem kojeg zaposlenici kao vozači u službenom vozilu pomažu Udruzi razvoziti hranu i druge potrepštine potrebitima na razne lokacije na području Zagreba i okolice, često one koje su nepristupačne.

Zaposlenici od sredine travnja sudjeluju u akciji svaki radni dan, a trenutačno se pomaže obiteljima koje su stradale u potresu na području općine Gornja Dubrava

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar MaryLY98
MaryLY98
19:16 14.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Avatar SusanEU95
SusanEU95
14:13 14.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

Avatar LauraEE79
LauraEE79
01:54 13.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije