Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski autoklub

Upravni odbor HAK-a smijenio T. Družaka, novi šef Zvonko Šmuk

autocesta
Boris Ščitar
18.03.2010.
u 17:18

Smjena je obrazložena Družakovim prekoračenjem ovlasti, kršenjem Statuta i neizvršavanjem odluka Upravnog odbora iako u HAK-u ne navode o što se Družak točno ogriješio.

Kao što je Večernji list dan prije i najavio, Upravni odbor Hrvatskog autokluba smijenio je jučer glavnog tajnika Tomislava Družaka. Na njegovo je mjesto kao v.d. postavljen Zvonko Šmuk, dosadašnji pomoćnik glavnog tajnika. Upravni je odbor Družakovu smjenu službeno obrazložio “kršenjem Statuta, prekoračenjem ovlasti i neizvršavanjem odluka Upravnog odbora” te je zaključio da je HAK-u potreban iskorak u poslovanju te dobra radna atmosfera. U HAK-ovu priopćenju ne navodi se o što se to točno Družak ogriješio.

Prema našim informacijama, koje u HAK-u službeno opovrgavaju, Družak je smijenjen zbog rata za prevlast u toj neprofitnoj udruzi, koja je lani imala 102 milijuna kuna prihoda, koji je vodio s predsjednikom Ivom Bikićem. Također, navodno je pozadina spora i afera s kupnjom zemljišta za centar sigurne vožnje zbog koje su članovi HAK-a podigli kaznenu prijavu, a policija je nedavno bila u HAK-u kako bi uzela dokumentaciju o tom zemljištu.

Družak je navodno spreman surađivati s policijom, iako je kaznena prijava dignuta i protiv njega, jer se ne smatra odgovornim za kupnju zemljišta koje je HAK dvostruko skuplje platio posredniku umjesto da ga je kupio od banke koja je triput oglašavala njegovu prodaju za nižu cijenu. Družaku je četverogodišnji mandat trebao isteći u svibnju ove godine, a pozicija glavnog tajnika operativno je najvažnija funkcija u HAK-u.

Ključne riječi

Komentara 3

KR
kreont
20:30 18.03.2010.

Kakva klasika, lopov je zamjnjen friškim lopovom, kako starom lopovu nebi stali na rep.

OB
-obrisani-
21:17 18.03.2010.

Pa gdje ćeš u HAK-u naći poštenijeg čovjeka od Šmuka. Poštenijeg tamo nema. :D

77
777x888
21:46 18.03.2010.

svatko tko je iole upoznat sa hakom, bilo iznutra bilo izvana, zna da je hak tek sada, prvi puta u povijesti, dobio priliku za istinski iskorak i postavljanje svih kockica na svoje mjesto...uz što je moguće manje politike i bez prodavača magle na čelu koji drže figu u džepu...ostaje samo radradradradradradradradradradradradradradradradradrad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije