Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne zna kako se radi

Upravljanje kompanijom 'prevelik je zalogaj' za Zuckerberga?!

'Facebook founder and CEO Mark Zuckerberg speaks to reporters at Harvard University in Cambridge, in this November 7, 2011 file photo.  Facebook is expected to submit paperwork to regulators on Wednes
'BRIAN SNYDER'
20.08.2012.
u 09:53

Poslovni svijet zamjerio je osnivaču Facebooka što je na prvi veliki sastanak s investitorima došao u tenisicama i majici s kapuljačom

Mark Zuckerberg talentiran koliko jest ipak se uvalio preko glave preuzevši mjesto predsjednika uprave više milijardi dolara vrijedne javne kompanije, komentari su financijskih stručnjaka koji smatraju kako bi se osnivač Facebooka trebao nastaviti baviti inovacijama, a mjesto šefa kompanije prepustiti iskusnijem izvršnom direktoru.

Njihovo mišljenje podupro je i prošlotjedni pad cijena dionica, i to na gotovo polovinu cijene javne ponude, a sve više kritika izaziva i njegov "modni izričaj". Naime, poslovni svijet zamjerio mu je što je na prvi veliki sastanak s investitorima došao u tenisicama i majici s kapuljačom.

Mnogi manageri smatraju kako se tim potezom pokušao umiliti svojoj "publici" umjesto da se počne ponašati odgovorno prema svojim ulagačima, i upravo to bi ga moglo stajati mjesta predsjednika upravnog odbora jer je njegov glavi posao da upravlja kompanijom.

Ipak, donosi LA Times, postoji nekolicina financijskih stručnjaka koji smatraju kako pad cijena dionica društvene mreže nije isključivo Zuckerbergova odgovornost nego su za to odgovorni i ulagači koji su shvatili kako rast društvene mreže možda i neće biti tako veliko kako su si oni to zamislili.

Komentara 4

AN
Antiflašist
11:20 20.08.2012.

Haha kako li ih je samo mali prevaratn zahebao, napumpao cijenu prije listanja, budale pokupovale, cijena po kojoj su kupovali nikad vise nece biti dostignuta.Samo vi kupujte zrak dionice, nazalost dolaza vrijeme gdje ce 2 jaja ,2 pomidora i komadd kruha vrijediti vise od hrpe bezvrijednog papira.

DU
Deleted user
12:00 20.08.2012.

Haha ja predlazem da postave Keruma za prjedsednika odbora. Split bi dobio tolikog Isusa da bi merdevinama mogli ic na mjesec.:))

VE
velikazmija
12:07 20.08.2012.

dalek a-je srbija što ti imaš sa kerumom i isusom idi -- isus te boli -- strašno --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije