Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Upišite Europski poslovni studij i osvojite 500 eura

Alma Mater Europaea
Foto: Promo
1/2
PR
Autor
PR članak
15.06.2017.
u 08:00

Alma Mater Europaea (AMEU) moderno je sveučilište visoko zapošljivih profesija, iza kojeg stoji Europska akademija znanosti i umjetnosti, a koje odnedavno krase i certifikati izvrsnosti Europskog i Američkog udruženja poslovnih škola.

Magistarski Europski poslovni studiji i dokorski studiji Projektnog menadžmenta i Strateškog komunikacijskog menadžmenta Sveučilišta Alma Mater Europaea iz Maribora u ponedjeljak su uspješno predstavljeni u Zagrebu.

Alma Mater Europaea (AMEU) moderno je sveučilište visoko zapošljivih profesija, iza kojeg stoji Europska akademija znanosti i umjetnosti, a koje odnedavno krase i certifikati izvrsnosti Europskog i Američkog udruženja poslovnih škola.

Predsjednik AMEU-a prof.dr. Ludvik Toplak istaknuo je kako je osnovna vizija i misija njihove obrazovne institucije 'gradnja mostova među narodima i građanaima bez obzira na njihovo porijeklo'. 'Interdisciplinarnost, integracija i transnacionalnost', to su devize Alma Mater Europaea. Upravo zbog tih postulata i međunarodno priznate diplome sve je više stranih studenata na AMEU, na kojem uz brojne Talijane i Hrvate iz dana u dan dolazi sve više Amerikanaca, a interes za ove privlačne studijske programe pokazuju i studenti s drugih kontinenata.

Profesor dr. sc. Mladen Radujković, vrhunski stručnjak za projektni menadžment, istaknuo je važnost projektnog menadžmenta u svijetu.

'Svijet u kojem živimo je svijet projekata. Danas svi posluju projektno, a koliko je projektna ekspanzija uzela maha najbolje govore sve brojniji mega-projekti iza koji stoje država i društva u cjelini. Kao predsjednik Hrvatskog udruženja za projektni menadžment često se suočavam sa zahtjevima za stručnjacima iz ovog područja. Neki dan su mi došli sa zahtjevom: Dajte mi, molim vas, deset projektnih menadžera! Stručnjaci iz ovog područja, što me veseli, sve su više cijenjeni i traženi i u Hrvatskoj. Stoga mi je drago što mi je Alma Mater Europaea ukazala povjerenje i odgovornost da zajednički pokrenemo prvi doktorski studij projektnog menadžmenta u ovom dijelu Europe. Ponosan sam što će naš stručni tim činiti vrsni svjetski predavači i profesori iza kojih su mnogi uspješni projekti. Zahvaljujući tome Maribor postaje centar projektnog menadžmenta u srednoj i istočnoj Europi', istaknuo je budućim studentima profesor Radujković.

Praktična znanja iz svijeta biznisa u interakciji s uspješnim međunarodnim poslovnjacima i akademicima vrijednost je koju hvale bivši, tzv. Alumni, studenti AMEU-a. Kako to izgleda u praksi predstavili su utemeljitelji ljetne škole Toronto Business Academy, trojica ambicioznih mladića koji su zahvaljujući svojoj upornosti i neustrašivosti napravili impresivan proboj na međunarodnu biznis scenu.

'Doslovno smo, još kao studenti ekonomije, poduzetništva i manadžmenta odlučili iz male i pasivne Slovenije krenuti preko Atlantika u Toronto, svjetsku meku biznisa i tamo nešto postići', ispričao je jedan od njih, Juš Dobnikar.

Sam program Toronto Business Academyja (TBA) razvijali su, kažu, dvije godine u suradnji s različitim poduzetnicima i akademicima, od kojih su neki u rad škole uključeni kao profesori ili gosti-predavači, a neki su ostali kao savjetnici u Savjetničkom odboru koji je nadležan za strateški napredak njihove tvrtke. Uostalom zato naš slogan glasi: Learning through experience (Učenje kroz iskustvo)', objašnjava Juš.

'Ljetna škola bazira se na učenju kroz iskustvo, što znači da se znanje stječe kroz proučavanju konkretnih poslovnih modela i slučajeva, slušanju stručnjaka i gostujućih poslovnjaka, a kroz edukaciju polaznici paralelno (uz stručni nadzor) rade vlastite poslovne planove. No, studentima ostane i vremena za opuštanje i turističko razgledavanje Toronta, izlet na Slapove Niagare...', otkrila je Doris Čurlin bivša polaznica, a danas ambasadorica ljetne škole u Torontu iz Hrvatske.

Foto: Promo

Viziju i vrijednost Toronto Business Academyja brzo su prepoznali studenti i mladi iz cijelog svijeta, pa tako ove godine imaju studente iz gotovo trideset zemalja, od Hong Konga do Kolumbije. Sljedeće godine, otvaraju prvu ekspanziju u Münchenu (Munich Business Academy), a godinu kasnije novu akademiju u Singapuru.

Toronto Business Academy i Alma Mater Europaea prepoznali su se kao partneri jer su i jedni i drugi orijentirani na kvalitetno obrazovanje stručnjaka, ključnih za društveni i gospodarski razvoj država na ovim našim prostorima.

Osim iskustva u Torontu studentima Europskih poslovnih studija AMEU organizira i stručnu ekskurziju u Bruxelles gdje se u interakciji sa stručnjacima iz Europske komisije i Europskog parlamenta upoznaju s mogućnostima koje EU nudi poduzetnicima i mladim entuzijastima bilo kroz korištenje europskih fondova, informacije o karijernom angažmanu u europskim institucijama. Također, vrlo važan aspekt ekskurzije je društveno umrežavanje, odnosno povezivanje i upoznavanje sa zanimljivim i utjecajnim ljudima.

Što Alma Mater Europaea nudi svojim studentima?

  • Online praćenje i pohađanje nastave uz besplatan iPad za svakog studenta

  • Međunarodno okruženje studenata i predavača

  • Međunarodno priznatu diplomu

  • Prema dosadašnjim pokazateljima, čak 96 posto diplomanata Europskog poslovnog studija uspjelo je u vrlo kratkom roku pronaći zaposlenje u struci.

  • Predavače, stručnjake i dobitnike Nobelove nagrade

  • Stručnu praksu u Europi - terenska nastava u Bruxellesu

  • Erasmus charter

  • Livestream predavanja i pristup elektronskoj učionici sa svim snimkama predavanja

Požurite i upišite se, a budete li među prvima AMEU će vas stipendirati s 500 eura koje će vam oduzeti od školarine.

Želite prijaviti greške?