Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokapitalizacija

Upis 12,5 mil. kn dionica ĐĐ Grupe od 9. do 20. listopada

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
07.10.2017.
u 13:10

Tvrtka Crni čelik dala je obvezujuću ponudu za dokapitalizaciju od 250 mil. kn i preuzimanje većinskog vlasničkog paketa u tvrtki

Đuro Đaković Grupa objavila je jučer javni poziv za upis 12,5 milijuna novih redovnih dionica, čime bi temeljni kapital bio povećan za 250 milijuna kuna, a ulagatelji će nove dionice moći upisati od 9. do 20. listopada.

Glavna skupština ĐĐ Grupe donijela je 22. rujna odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 250 milijuna kuna, čime bi se temeljni kapital povećao s 203 na 453 milijuna kuna. To će se provesti izdavanjem 12,5 milijuna novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 20 kuna, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara.

Novi dioničari izuzeti su od obveze objave ponude za preuzimanje, a Nadzornom odboru mandat je produžen do 21. prosinca. Time su ispunjeni svi uvjeti zagrebačke tvrtke Crni čelik, iza koje stoje inozemni investitori iz Kanade i Kuvajta, koja je ranije dala obvezujuću ponudu za dokapitalizaciju od 250 milijuna kuna te preuzimanje većinskog vlasničkog paketa u tvrtki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije