Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmrzavanje

Unatoč zahlađenju odnosa, Srbi bi kupovali hrvatske hotele

Posjet
Davor Javorovic/PIXSELL
17.01.2013.
u 10:30

Unatoč zahlađenju u političkim odnosima, Srbija je i dalje jedno od glavnih hrvatskih tržišta, gdje su naše tvrtke investirale više od pola milijarde eura...

Ni tijekom zamrznutih političkih odnosa koji traju od polovice prošle godine, nije bilo većih promjena u ekonomskim odnosima Srbije i Hrvatske, piše Poslovni dnevnik.

To znači, dodaje list, da bilanca po tom pitanju još uvijek ide u korist Hrvatske. Tako je prošlu godinu Hrvatska završila sa 17,7 posto većim izvozom u Srbiju u odnosu na 2011. godinu (2,89 milijardi kuna), dok je srbijanski izvoz u istom periodu pao za 1,2 posto (iznosi 1,94 milijarde kuna). Statistika srbijanskih ulaganja kod nas je gotovo nikakva, dok su hrvatske tvrtke tijekom posljednjih desetak godina u Srbiju investirale više od pola milijarde eura. Najznačajniji hrvatski ulagač na tamošnjem tržištu je koncern Agrokor.

Prema tvrdnjama Dranislava Žekića, direktora predstavnika Privredne komore Srbije u Zagrebu, U posljednje vrijeme vrlo ozbiljne srbijanske kompanije ispituju teren radi investiranja u hrvatski turizam. Zanima ih kupnja hotela, ali i greenfield investicije.

 U što bi još Srbi ulagali u Hrvatskoj doznajte ovdje: Srpski investitori kupovali bi hrvatske hotele

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vital
12:57 17.01.2013.

Unatoč zahlađenju odnosa, Srbi bi kupovali hrvatske hotele -------------- Pa zar nakon 20 godina još ovakvi naslovi? Kakve bi veze trebali imati odnosi sa biznisom? Devedesetih smo glumili da nema ničega na istoku(sjećam se u Dnevniku geografske karte na prognozizi vremena koja je završavala na Drini), a istovremeno smo zaboravili da su oni naše najzahvalnije tržište. Tko je tu najviše izgubio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije