Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlaze s tržišta

Umjesto Amexa korisnici će dobiti ovu karticu

Amex
Igor Šoban/PIXSELL
22.01.2019.
u 15:49

Do kraja ove godine sve se kartice American Express mogu i dalje koristiti

Korisnici kartica American Expressa, koje izdaje PBZ Card, dobit će do kraja godine Visa kartice koje će ih zamijeniti. Nova će kartica, priopćili su iz PBZ Carda, imati sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje je imao Amex, poput obročne otplate bez kamata i naknada, ali i dodatne, nove funkcionalnosti Vise. Do kraja ove godine sve se kartice American Express mogu i dalje koristiti.

Da podsjetimo, American Express odlučio se početkom prošle godine povući s tržišta EU, nakon stupanja na snagu regulative koja im poslovanje čini manje isplativim.

– Kombinacija učinaka europskog platnog paketa, uključujući ograničenje cijena naknada, razdvajanja platnog prometa i procesa obrade podataka, paneuropsko licenciranje i zahtjevi za pristup mreži, nameću regulatorno opterećenje koje poslovanje licencija American Expressa čine neodrživima – objavili su tada u centrali Amexa.

Iz PBZ Carda poručuju da će nove Visa kartice biti dostupne svim korisnicima Amexa, bez obzira u kojoj banci imaju poslovni račun. Danas su PBZ Card i Visa i ugovorom regulirali proširenje suradnje. Visom je moguće plaćati u više od 200 zemalja, na 54 milijuna prodajnih mjesta.

Pogledajte video: Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju

Komentara 2

TO
tomislav10
19:40 22.01.2019.

A bodovi? Ostaju li i oni?

ZC
zorro.cz
17:35 22.01.2019.

kartice, kartice, kartice mi dajte, ... jer utjehe nema u gotovini ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije