Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori uspješni

Uljaniku odblokiran račun, plaće stižu sutra – ako ne bude iznenađenja

Uljanik
Dusko Marusic/PIXSELL
30.08.2018.
u 16:20

Odgovarajući na upit Zagrebačke burze, iz Uljanika su priopćili da je račun društva u blokadi od 29. kolovoza 2018.

Račun Uljanika d.d. u četvrtak popodne je odblokiran, a ne bude li drugih iznenađenja, plaće radnicima trebale bi biti isplaćene u petak, doznaje Hina od izvora bliskog Upravi te grupe.

Iz Uljanika su jutros izvijestili putem Zagrebačke burze da im je račun blokiran te da su u tijeku pregovori s ovrhovoditeljem da se račun odblokira.

Kako Hina doznaje, račun je blokirala jedna od tvrtki iz sastava Đuro Đaković grupe, koja je u privatnom vlasništvu.

Sada je račun odblokiran, doznaje Hina od tog izvora, koji je dodao da "ako ne dođe do drugih iznenađenja tijekom dana, plaće bi sutra trebale sjesti na račun radnika".

Premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz. 

Prosvjed radnika Uljanika

Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

"Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost plana restrukturiranja predloženog od Uprave i strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako mnogo znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna", zaključio je Plenković.

Predsjednik Uprave Uljanik Grupe Gianni Rossanda nakon sastanka s Vladom

U vezi najave da će Vlada osigurati isplatu plaće radnicima Uljanik Grupe za srpanj i kolovoz,
predsjednik IDS-a Boris Miletić je rekao: Nadam se da će biti tako. Vjerovat ću kad vidim. Današnja najava jasno pokazuje da je Vlada imala rješenje problema za isplatu plaća radnika Uljanika za srpanj i kolovoz još 10. kolovoza 2018.

Postavljam pitanje: zašto su toliko čekali? Zašto su pustili radnike i njihove obitelji da prolaze kroz ovu agoniju?
Nakon isplate plaća pojavit će se drugi problem: što dalje? Program restrukturiranja je već četiri mjeseca u Vladi, a premijer Plenković je jutros rekao da će u sljedećim tjednima tek vidjeti program restrukturiranja!? Ili ih do te mjere nije briga da puna četiri mjeseca nisu pogledali plan restrukturiranja ili netko ne govori istinu.

Čekam premijera u Puli.

Ključne riječi

Komentara 33

MA
Matija100
11:50 30.08.2018.

Našli su način kako dati bogatim i naprednim istrijanima i Uljaniku, a uzeti od siromašnih i primitivnih hrvata iz ostatka Hrvatske!? Veličanstven potez u stilu superhika iz Alan Forda!

SO
SoloHan
12:00 30.08.2018.

odakle bilo kome pravo da isplaćuje plaće u privatnoj firmi od novca poreznih obveznika, i to ne minimalac, gospoda su naučila na puno više

TH
than
12:23 30.08.2018.

Nastaviti sa "održivom brodogradnjom" ?!?!? Ova naša je održiva sve dok ima ovaca (poreznih obveznika) koje daju vunu. Jeftinije bi nam bilo da sjede kod kuće i dobijaju plaću. Bar bi bio manji gubitak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije