Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrukturiranje

Uljanik: Nadzorni odbor u srijedu odlučuje o novom investitoru

Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
27.03.2018.
u 21:05

U cijeloj toj priči treba biti oprezan, poručio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Dino Šverko u Uljaniku

Nadzorni odbor Uljanik grupe trebao bi u srijedu, nakon što o tome izvijesti sindikate koji djeluju unutar pulskog brodogradilišta, donijeti odluku o novom investitoru koji će sudjelovati u planu restrukturiranja Uljanika, potvrdilo je u danas navečer vodstvo pulskog brodogradilišta.  

Naime, nakon što je iz Uljanika priopćeno da je dubinska analiza za moguće investitore u procesu dokapitalizacije i službeno završena u petak, 23. ožujka, te da su u roku u kojem je to bilo predviđeno interes za ulazak u pulsko brodogradilište i sudjelovanje u procesu restrukturiranja dostavljanjem obvezujućeg pisma namjere potvrdila tri potencijalna ulagača, u srijedu bi trebala biti donesena i odluka o novom investitoru.

"U cijeloj toj priči treba biti oprezan. Mi ćemo u srijedu i službeno doznati koji su investitori u igri, no nama je od iznimne važnosti da se zadrži što više brodogradnje i što više radnih mjesta. Sindikati će se uključiti u izradu plana restrukturiranja zajedno s Vladom i novim investitorom", poručio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Dino Šverko u Uljaniku.

Zasad je sigurno da se među obvezujućim ponudama našla ponuda tvrtke Kermas Energije s obzirom na to da je njezin vlasnik Danko Končar to potvrdio medijima, a početkom tjedna iz Brodosplita u vlasništvu Tomislava Debeljaka potvrđeno je da su i oni dali obvezujuće pismo namjere za dokapitalizaciju Uljanika. Ime trećeg investitora javnosti još nije poznato. 

Komentara 1

MA
MatijaGubecGS
21:55 27.03.2018.

Zapamtite, nikad do sada nije bilo sreće u privatizaciji kada se umiješao sindikat. Neće biti ni sada. Ne želim vrijeđati ali činjenice su na mojoj strani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije