Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EDUKACIJA

Ulaganje u zaposlenike ključno je i u vrijeme krize

06.12.2008.
u 12:23

Neke kompanije štednju već krpaju uštedama na edukaciji zaposlenika, a da će se takav trend nastaviti tvrde i stručnjaci s tog područja. No kompanije u kojima smo se raspitali o tom potezu, opovrgavaju štednju na toj vrsti ulaganja. Razlog štednje isključivo je kriza, jer se najavljeno ukidanje poreznih olakšica za edukaciju još neće primjenjivati.

Potreba za izuzetnim ljudima
– Mislimo da će se smanjiti budžeti za edukaciju i ostali troškovi – kaže Dubravka Mirković, direktorica Gentisa i dodaje: – Prema našem iskustvu rješenje nije rezanje troškova, jer smanjenje troškova edukacije kratkoročno može utjecati na poslovne rezultate, no dugoročno smanjuje mogućnost kompanije da odgovori na izazove i promjene na tržištu.

Marijana Đuzel, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima u Ericssonu Nikoli Tesli kaže da recesija u svjetskom gospodarstvu iziskuje dodatno promišljanje i prilagodbu, ali da su zato potrebni izuzetni ljudi koji će i dalje prepoznavati potrebe kupaca, partnera i krajnjih korisnika te kreirati optimalna i kvalitetna rješenja – kaže Đuzel.

– Ulaganje u edukaciju i profesionalni razvoj zaposlenika jedna je od Vipnetovih strateških odrednica i u ovom segmentu ne planiramo nikakve uštede – kažu u toj kompaniji, a isto tvrde i u RBA i Erste banci. RBA sljedeće godine planira otvoriti 10 novih poslovnica, što uključuje nove zaposlenike i ulaganje u njihovu edukaciju. A u Erste banci, kako kažu, politika upravljanja ljudskim potencijalom jedan je od najvažnijih elemenata za pozitivno poslovanje tvrtki.

Edukacija potiče motivaciju
U King ICT-u kažu da poslovni plan za sljedeću godinu još nije gotov, ali da će biti fokusiran na efikasnoti u troškovnom segmentu.

– Atlantic Grupa će u 2009. dodatno povećati programe edukacije i ulaganje u njih – kaže direktorica ljudskih potencijala Ana Jožinec. Isto tvrde i u Magmi, dodajući da uključenost u edukaciju motivacijski djeluje na zaposlenike, a s druge strane povećava efikasnost i kvalitetu rada.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije