Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porezna inspekcija

Ugostiteljima naplatili više od 8 milijuna kuna kazni

'13.08.2013., Hvar - Poznati hvarski nocni klub Carpe Diem Beach zatvorila je porezna inspekcija zbog 120 000 kn viska u blagajni.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Dalibor Urukalović/PIXSELL
06.09.2013.
u 22:45

Otkriveno je 90 nezakonito zaposlenih, a najčešće povrede su neisticanje cijena te prodaja alkohola maloljetnicima

Zbog strogih kontrola gospodarskih inspektora te inspektora rada u državni proračun izravno je uplaćeno 8,193.801,50 kuna tijekom nadzora u ugostiteljstvu i turizmu od 1. lipnja do 31. kolovoza. Provedena su 13.892 nadzora, a utvrđeno 4638 raznih povreda propisa te podneseno 849 optužnih prijedloga na prekršajnim sudovima. Inspektori rada otkrili su 90 nezakonito zaposlenih osoba.

Kod pružatelja usluga smještaja u domaćinstvima građana i seljačkim domaćinstvima najčešće su povrede propisa rad bez rješenja o odobrenju, neisticanje naznake vrste i kategorije objekta, cijene usluga, nevođenje popisa gostiju, neizdavanje računa... U području ugostiteljstva najčešći su prekršaji bili neispunjavanje propisanih uvjeta, neutvrđivanje normativa, neisticanje cijena usluga, nelegalan rad, dopuštanje konzumiranja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina.

>>Porezna se pohvalila rezultatima – evo koliko su kazni naplatili!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije