Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upravitelj CC1

U Zagreb će ljudi dolaziti kupovati kao što su prije išli u Trst ili Graz

'14.10.2013., Zagreb - City Center One, direktor CCO-a Sven Vorih.   Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Robert Anić/PIXSELL
19.10.2013.
u 14:50

Zagreb East u odnosu na lani posjećeniji je za 15 posto, a promet je veći i 40 posto

CC Real d.o.o. k.d., domaća tvrtka koja upravlja trgovačkim centrima pod brendom City Center one, dvama zagrebačkima i jednim u Splitu, ovaj će vikend velikim slavljem na sve tri lokacije obilježiti sedmu godinu uspješna poslovanja. O poslovnim potezima, aktualnim trendovima u maloprodaji i planovima kompanije govori direktor tvrtke Sven Vorih.

Trgovački centri isplative su investicije, kazali ste mi nakon otvaranja centra Zagreb West. Mislite li i danas tako s obzirom na to da je hrvatsko tržište maloprodaje gotovo od početka gospodarske krize pa do kolovoza ove godine kontinuirano bilježilo pad prometa.

I dalje čvrsto stojim iza te ocjene. U našem splitskom centru, primjerice, u prvih devet mjeseci ove godine posjećenost je, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, narasla za 12% a promet za 20%. Zagreb East u odnosu na isto razdoblje prošle godine posjećeniji je za 15 posto, a mjesečni je promet veći za 40 posto.

Uložiti 435 milijuna eura u sedam godina od kojih je čak pet recesijskih hrabar je potez. Kroje li vlasnici možda planove za neki novi trgovački centar?

Nismo zauvijek rekli ne, zainteresirani smo za dobre projekte i širenje, ali malo ćemo pričekati s odlukom. Dobra je strana da ni konkurenti ne najavljuju nova ulaganja. Kao da vlada prešutni dogovor da tržište treba pustiti da se malo odmori.

Ministar financija Slavko Linić nedavno je poručio inozemnim trgovcima da će krenuti u veći nadzor jer dvoji da godinama prikazuju fiktivni gubitak kako ne bi plaćali porez. U kojem je razdoblju moguće planirati profit?

Očekivati da će netko vratiti uloženih 150 milijuna eura u trgovački centar u roku od tri do pet godina i još ostvariti profit apsolutno je nerealno. Vlasnici nekretnina kao što su trgovački centri City Center one na profit mogu računati tek odluče li se prodati ih nekom financijskom fondu.

Mnogi su skeptično gledali na izbor lokacije za Zagreb East. Jeste li pogriješili?

Nismo. Za tri do pet godina bit će to najbolji, najposjećeniji šoping centar u RH. Toj lokaciji gravitira 220 tisuća lokalnih potrošača, toliko, primjerice, cijeli Split ima stanovnika. Vjerujem da će Zagreb, kao grad, a posebno naš centar East preuzeti svojedobnu ulogu odlaska u šoping u Trst, Beč ili Graz.

>>Ivan Šarić i Vatra zabavljali posjetitelje City Centra one West

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije