Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezna uprava:

U zadnjem tjednu ožujka potrošnja se prepolovila

Fiskalna blagajana u kafiću
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.04.2020.
u 12:27

Najveći pad i to od 93 posto bilježe ugostiteljstvo i turizam

Posljednjeg tjedna u ožujku prepolovila se vrijednost prometa u fiskalizaciji sa približno tri milijarde kuna u 2019 godini na 1,55 milijardi kuna u tjednu iza nas.

Najveći pad i to od 93 posto bilježe ugostiteljstvo i turizam. Trgovina na malo još uvijek je sačuvala 56 posto lanjskog prometa (1,2 milijarde kuna) dok je ukupan promet svih poduzetnika fiskalizacije u posljednjem tjednu ožujka (23.03 -29.03) iznosio 1,5 milijarda kuna (50 posto) objavila je Porezna uprava.

 Ako se usporedba protegne na posljednjih mjesec dana slika je bolja jer su minusi krenuli od sredine ožujka. Ukupno gledajući u mjesec dana vrijednost izdanih računa smanjena je 7 posto, u trgovini na malo 3 posto, a u hotelijerstvu i kafićima 41 posto. Posljednji tjedan u ožujku u odnosu na pretposljednji ukupna vrijednost izdanih računa je prepolovljena.

VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija

Komentara 1

TE
texas
15:58 01.04.2020.

Pa ok. Ne brinem se. Sad će trust mozgova koji su birali njihovi goini smisliti riješenje i sve pet. Tako da, uskoro se opet vraćamo na konja i gas dalje u nove pobijedeeeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije