Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaposleno 15 osoba

U Vukovaru otvorena tvornica lijekova Yasenka

Yasenka,tvornica lijekova
Foto: Branimir Bradarić
1/3
29.12.2014.
u 15:35

U izgradnju i opremanje objekta uloženo je oko 10,5 milijuna eura

Svečanim presijecanjem vrpce danas je u Vukovaru otvorena tvornica lijekova i dijetetskih proizvoda Yasenka koja je u vlasništvu Radwana Joukhadara. Na taj  način ispunjen je njegov san koji traje već 25 godina, odnosno, od 1990. godine kada je u Vukovaru otvorio prvu privatnu veledrogeriju u bivšoj državi.

– To mi je bio oduvijek plan i sada mi se konačno ostvario. Uvijek mi je bio cilj da proizvodim lijekove u čemu sam sad i uspio. Sada imamo zaokruženu cjelinu. Tvornica je dobila ime po mojoj supruzi Jasenki koja je inače Vukovarka, rekao je Joukhadar najavljujući kako će se u vukovarskoj tvornici proizvoditi lijekovi, kreme, masti, sirupi, dodatci prehrani…  Rečeno je i kako je tvornica moderno opremljena i sa svim potrebnim laboratorijima u kojima su instalirani vrhunska oprema i uređaji.

Inače, tvornica Yasenka nalazi se u objektu u Vukovaru, otvorenome 2008. godine, koji je površine 6000 četvornih metara i ima trenutno zaposleno 15 osoba. U izgradnju i opremanje objekta uloženo je oko 10,5 milijuna eura. O potrebama tržišta ovisit će i kapacitet proizvodnje kao i dalje moguće zapošljavanje. Plan je da  se kompletna proizvodnja plasira na inozemna tržišta.

 – Naše tržište je cijeli svijet. Imamo viziju i rezultate iza nas i siguran sam da ćemo uspjeti. Ići ćemo korak po korak pa dokle dođemo. Volio bih kada bi se za  20 godina naši lijekovi mogli pronaći u svim zemljama svijeta, istakao je Joukhadar. Podsjetio je kako je 1969. godine iz rodne Sirije, grada Alepa, došao u Hrvatsku i tu i ostao. Danas zapošljava 585 radnika i ima 35 ljekarni u Hrvatskoj. U Vukovaru, Zagrebu, Splitu, Ljubljani i Sarajevu ima otvorene i veledrogerije.

– Da mi je netko te 1990. godine, kada sam otvorio prvu veledrogeriju i kada sam imao dva radnika, rekao da ću danas doći do svega ovoga rekao bih mu da je lud. Ipak uspjeli smo. Razlog je stalni i uporni rad i to što smo uvijek imali viziju, zaključio je Joukhadar.

>>Imunološki zavod propao pa sad cjepivo protiv tetanusa uvozimo i iz Srbije

>>Država na cijeni lijekova oštetila farmaceute za 200 milijuna kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije