Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljedice nevremena

U Đuri Đakoviću obustavljen rad zbog opasnosti od urušavanja krova

Urušavanje krova
Foto: ĐĐ Grupa
1/2
08.07.2019.
u 14:26

U tvrtki su odmah pristupili otklanjanju neposredne opasnosti po ljude i opremu, pripremi sanacije krovova te reorganizaciji prekinute proizvodnje kao direktne posljedice ovih oštećenja.

Usljed nevremena koje je u nedjelju u večernjim satima zahvatilo područje Slavonskog Broda došlo je do velikih oštećenja na krovovima i u halama tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila, izvijestili su iz tvrtke.

Dio krova, ukupne površine više stotina četvornih metara, olujni vjetar je odvojio od konstrukcije te prebacio na okolne objekte, čime je došlo do višestrukih proboja krovova, polomljenih svjetlarnika i stakala. Elementi krova i noseće grede pale su unutar objekata.

Srećom, s obzirom da je havarija nastupila u vrijeme vikenda, nema ozlijeđenih niti stradalih radnika. U tvrtki su odmah pristupili otklanjanju neposredne opasnosti po ljude i opremu, pripremi sanacije krovova te reorganizaciji prekinute proizvodnje kao direktne posljedice ovih oštećenja.

- S obzirom na veliku dinamiku proizvodnje i ugovorne obveze isporuka, nužno je hitno uspostavljanje prekinute serijske proizvodnje te smo već jutros pokrenuli preseljenje proizvodnje iz ugroženih objekata, koristeći druge raspoložive prostore u tvrtki, ali i Grupi – kažu u Upravi Specijalnih vozila.

Iz tvrtke poručuju kako planiraju hitnu uspostavu pune proizvodnje, čime će rizik kašnjenja isporuka gotovih proizvoda biti smanjen na najkraće moguće vrijeme i uz minimalne posljedice.

Komentara 1

BE
Beskucnik
20:27 08.07.2019.

Jedan tenk i naprave cijeli Brod a ne 100 m2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije