Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Umagu održani Regionalni dani EU fondova

Regionalni dani EU fondova u Umagu
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/14
29.10.2018.
u 09:26

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 26. listopada 2018. u Gradskoj vijećnici grada Umaga. Manifestaciju su pozdravnim govorima otvorili državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, g. Velimir Žunac i g. Vili Bassanese, gradonačelnik grada Umaga. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Istre kroz EU fondove“ na kojoj su sudjelovali Vili Bassanese, gradonačelnik grada Umaga; Dean Jurdana, OPG Jurdana; Jadranka Sever, Ordino Garden; Ivana Dragišić, v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije; Tamara Kiršić, pomoćnica direktora Istarske razvojne agencije IDA; Jelena Pavičić, voditeljica Odjela za strateško planiranje i provedbu programa i projekata Europske unije u Ministarstvu turizma.

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Aktualne natječaje i mogućnosti financiranja u području turizma predstavio je Ozren Pavlović Bolf iz Ministarstva turizma. O objavljenim i planiranim pozivima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta govorio je Ivan Bilić, a Ines Ličina iz HAMAG BICRO-a održala je prezentaciju „Novi financijski instrumenti HAMAG-BICRO-a za ruralni razvoj. Na kraju edukativnog dana je Kristian Korunić iz tvrtke Moneo savjetovanje održao radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju.

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije