Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ziegler U Kutini

U tvornici vatrogasnih vozila posao za 120 radnika

U Kutini otvoren novi proizvodni pogon tvrtke Ziegler
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
28.10.2018.
u 07:12

U Kutini otvoren drugi hrvatski pogon njemačke grupe za projektiranje, 
razvoj i proizvodnju specijalnih vatrogasnih nadogradnji i vatrogasne opreme

Stotinu i dvadeset radnika, od kojih 30 inženjera našlo je posao u kutinskoj tvornici vatrogasnih vozila koja je jučer i službeno otvorena.

Njemačka tvrtka Ziegler tako sada u Hrvatskoj ima dva pogona, a kutinska tvornica je specifična po tome što se ovdje sklapaju specijalna vozila po narudžbi, svako je vozilo zaseban projekt, a ovdje proizvode i komponente za cijelu svoju svjetsku proizvodnju koju imaju na ukupno devet lokacija.
Ziegler d.o.o. osnovan je 2000. godine u Zagrebu kao podružnica njemačkog poduzeća Albert Ziegler GmbH i dio je Ziegler grupe.

Od prosinca 2013. godine vlasnik Ziegler grupacije postaje CIMC (China International Marine Containers), korporacija specijalizirana za logistička i energetska rješenja.

>> Pogledajte novu tvornicu tvrtke Ziegler u Kutini

– Počeli smo s 50-ak ljudi u pogonu u Zagrebu, a danas tamo i ovdje imamo ukupno 270 zaposlenika uz izraženu tendenciju rasta. Uz specijalizirana vatrogasna vozila po narudžbi za zračne luke, kemijska postrojenja ili vojsku proizvodimo i komponente za vozila u drugim našim tvornicama. Većina komponenti koje ovdje proizvodimo su inovacije, patentirani proizvodi i oko 90 do 95 posto proizvodnje ide za izvoz – rekao je Darijo Marinić, direktor tvrtke Ziegler d.o.o.

U Ziegleru nisu htjeli govoriti o vrijednosti investicije koju su ostvarili u Kutini kupivši zgradu jedne tvrtke u stečaju u veljači ove godine.

No prva vozila su počeli isporučivati već u lipnju iz ove lokacije, a trenutačno se u Kutini proizvodi 20-ak vatrogasnih vozila za Kinu, Libiju, Rumunjsku, ali i domaću Zračnu luku Rijeka. 

Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

Kako je rečeno najveći izvoz vatrogasnih vozila ostvaruju na tržište Kine, Njemačke, Nizozemske, Turske, Rumunjske, Pakistana, Vijetnama i drugih država.
U Ziegleru ističu kako im se poslovanje u Hrvatskoj vrlo dobro razvijalo te su odlučili proširiti poslovanje, a zgrada u Kutini omogućavala je brzi početak što je i ostvareno u samo nekoliko mjeseci.

– Godišnje proizvedemo 200-tinjak specijalnih vozila i kapaciteti su nam puni na obje lokacije i već razmišljamo o širenju na susjedne parcele u Kutini. Također, imamo i konstantno zapošljavanje – dodao je Darijo Marinić, direktor tvrtke 
Ziegler.

U Kutini otvoren novi proizvodni pogon tvrtke Ziegler U Kutini otvoren novi proizvodni pogon tvrtke Ziegler
1/16

Komentara 1

AN
anp
13:10 28.10.2018.

Bravo !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije