Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV PROJEKT

U Tisnom od stare škole grade hotel s četiri zvjezdice

30.06.2016., Tisno -  U Tisnom na lokaciji The Garden otvoren  Love International festival koji privlaci mlade iz cijele Europe.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
31.01.2017.
u 11:30

Šibenska obitelj Slamić, vlasnik lanca trgovina Djelo, kani zgradu pretvoriti u objekt za obiteljski smještaj i zaposliti i mlade mještane

Zgrada stare škole na trgu Rudina u Tisnom do kraja godine bi trebala postati luksuzni obiteljski hotel s četiri zvjezdice, zbog čega se mijenjao i prostorni plan, dok se kao investitori navode vlasnici šibenskog trgovačkog lanca Djelo - obitelj Slamić. Novim kapacitetom s 80-ak ležajeva Općina Tisno i obitelj Slamić uz produljenje turističke sezone, planiraju osigurati nova radna mjesta i osnažiti turistički potencijal županije.

– Kao lokalnoj tvrtki ambicija nam je jačanje u županiji kroz vezivanje trgovine i turizma. Vrijednost ulaganja je između 20 i 30 milijuna kuna, pri čemu računamo i na dio sufinanciranja iz EU fondova. Planiramo otvaranje i 30-ak radnih mjesta, a od Šibensko–kninske županije očekujemo uključivanje u naš projekt. Gorući županijski problem upravo je manjak takvih radnih mjesta pa mladima želimo osigurati preduvjete da po završetku škole ostanu živjeti u županiji, pojasnio je izvršni direktor Djela Tedi Slamić.

Istaknuo je da je Tisno na odličnom pokložaju zbog blizine cesta, aerodroma i susjednih gradova i naveo da hotel zamišlja kao spoj ponude izvorne domaće hrane i pića s obale ili OPG-a iz Dalmatinske zagore, uz potporu trgovine koja to svojom logistikom može i osigurati.

Da će projekt obiteljskog hotela lokalnom turizmu stvoriti dodatnu vrijednost, u skladu s potrebama velikog broja gostiju koji ondje pristižu, slaže se i načelnik ove murteranske općine Ivan Klarin.

– Općina je turistički vrlo atraktivna s nekoliko aduta, poput Garden festivala, a dosad smo se obično oslanjali na privatni smještaj. Ovdje, dakle, nije riječ samo o povećanju broja ležaja već povećanju kvalitete smještaja, poručio je.

>> Ove godine otvara se 50 novih hotela!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije