Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9. do 11. rujna

U sklopu Vinkovačkih jeseni održava se i Vinkovački jesenski Sajam gospodarstva

Vedran Čuljak, Mladen Karlić i Vladimir Nišević
Foto: Branimir Bradarić
07.09.2016.
u 23:54

Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić rekao je kako se Vinkovačkim sajmom gospodarstva pomaže gospodarstvenicima da se predstave kontaktiraju s poslovnim partnerima i izađu iz županijskih granica

U sklopu 51. Vinkovačkih jeseni od 9. do 11. rujna u Vinkovcima će se održati i 14. Vinkovački jesenski Sajam gospodarstva.

- Osim Sajma, ove godine pripremamo u suradnji sa Styrijom i Poslovnim dnevnikom, Poslovni uzlet Vukovarsko-srijemske županije. Na Sajmu će biti 40-ak izlagača i već prva dva tjedna smo popunili sve raspoložive štandove pa smo neke izlagače zbog nedostatka prostora morali odbiti. Izlagači su iz područja poljoprivrede, prehrambene i drvne industrije, informacijskih tehnologija, građevinarstva, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, turizma, te financijskog sektora, rekao je pročelnik Upravnog odjela gospodarstva u Gradu Vinkovcima Vedran Čuljak na današnjoj konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić rekao je kako se Vinkovačkim sajmom gospodarstva pomaže gospodarstvenicima da se predstave kontaktiraju s poslovnim partnerima i izađu iz županijskih granica.

- Posebno mi je drago što se ove godine održava i Poslovni uzlet kojim se kroz panele i radionice, razvijaju poduzetničke ideje i duh, kako pomoći mladima da privuku sredstva i pokrenu posao, a to znači i nova zapošljavanja i pomoć razvoju gospodarstva naše županije, rekao je Karlić.

Novinarima se obratio i zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević koji je predstavio program Poslovnog uzleta i Festivala poduzetništva, obrtništva i OPG-ova.

- U preko 30 gradova smo organizirali besplatne edukacije, vještinu poslovnog preživljavanja od financija do modernog marketinga i namijenjeni su poglavito mladim poduzetnicima. Festivalom poduzetništva želimo povezati poduzetnike i OPG-ove iz raznih dijelova Hrvatske. Na panelima sudjeluju Zoran Đuroković, glavni direktor Hrvatskih voda, ministar financija, Zdravko Marić, Petar Šimić, savjetnik u Ministarstvu poduzetništva i obrta, župan Božo Galić gradonačelnici Vinkovaca, Vukovara i Županje i mnogi drugi. Bit će i zabavnih sadržaja poput našeg eminentnog kuhara Branka Ognjenovića koji će u Slavonskom sokaku kuhati brudet, a večer ranije je koncert Ivana Zaka u glavnom šatoru, rekao je Nišević govoreći o programu sajma.

>> U mimohodu 51 folklorna skupina s 2 500 malih folkloraša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije