Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terme Jezerčica

U razvoj Termi Jezerčica D. Lekić ulaže 17,5 milijuna kuna

lekic
pixsell
21.03.2011.
u 07:06

Novim projektom obuhvaćena je dogradnja zimskog vodenog parka - čak 2800 kvadrata natkrivenih bazena na tri etaže i wellness centra, gradnja četiriju bazena za djecu te triju panoramskih sauna

Uspješno poslovanje i stalno ulaganje i kreiranje novih radnih mjesta u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici nastavlja se i u krizi. Grupa Lekić, na čijem je čelu uspješna poduzetnica Dubravka Lekić, koja je ujedno i vlasnica Termi i hotela te Centra za rehabilitaciju za osobe s posebnim potrebama i Doma za starije i nemoćne s oko 600 korisnika sa sjedištem u Varaždinu, u novi veliki investicijski ciklus, koji bi trebao biti završen do kraja lipnja, ulaže oko 17,5 milijuna kuna (2,8 milijuna eura).

2800 kvadrata natkrivenih bazena

Za razvitak Termi Jezerčica glavninu sredstava, 15 milijuna kuna s kamatom od 5%, čini kredit Hypo Alpe-Adria banke kao dio Lokalnog projekta razvoja malog gospodarstva, a uz vlastita sredstva grupacije, i Krapinsko-zagorska županija i Grad Donja Stubica subvencionirat će dio, odnosno 4% kamate na kredit od 5 milijuna kuna.

- Drago mi je što je naš projekt prepoznat. Nadam se samo da ćemo uloženo i vratiti – smije se D. Lekić, čiji obiteljski biznis podrazumijeva i dvije kćeri i četvero unuka.

Ističe kako su Terme do sada uglavnom bile orijentirane na starije generacije, a manje na roditelje i djecu. Novim je projektom tako u planu dogradnja zimskog vodenog parka - čak 2800 kvadrata natkrivenih bazena na tri etaže i wellness centra, izgradnja velikog plivačkog bazena, bazena za neplivače, dječjeg bazena i bazena s tri tobogana te triju panoramskih sauna.

Nova vizija

Velikim staklenim hodnikom koji će prolaziti iznad vodenog kompleksa planira se povezati hotel s kongresnim centrom i ugostiteljskim djelatnostima, a kako bi se priča zaokružila, vlasnica se u skoroj budućnosti nada i drugoj fazi projekta kojim bi se vanjski dio Termi dopunio i idiličnim bungalovima sa slamnatim krovovima, jacuzzijima i saunama uz jedinstven park perunika na oko 30 tisuća kvadrata.

Svim time želi se povećati popunjenost kapaciteta i profit i u izvansezonskim, posebice zimskim mjesecima, kad je popunjenost manja od 50 posto, a u ljetnima turiste šalju i u susjedni hotel na smještaj.

Terme, naime, i uz prosječnu godišnju popunjenost kapaciteta od 60%, za razliku od brojnih morskih hotela i u krizi posluju s dobiti – lani s oko 3,9 milijuna kuna nakon oporezivanja. Ne boje se konkurencije. No s dodatnim sadržajima, uz komparativnu prednost da su samo 28 kilometara od Zagreba, u srcu Hrvatskog zagorja i na samom izvoru termalne izvorske vode od 38°C, poslovat će još puno bolje, uvjerena je D. Lekić.

Veliki skok

Nakon izgradnje, uređenja i proširenja objekata te modernizacije poslovanja, što će donijeti i 20-ak novih radnih mjesta, već u idućoj godini planirano je 18,4 milijuna ukupnih prihoda, , a u Termama računaju i na kategorizaciju od četiri, umjesto sadašnje tri zvjezdice. S kapacitetom hotela od 110 kreveta u 48 soba te wellnessom, lani je, doznajemo, u hotelu Jezerčica ostvareno 7950 noćenja, a kongresni je centar s četiri dvorane popunjen oko 300 dana u godini.

Komentara 8

DO
dobravečerhr
10:04 21.03.2011.

Topla voda je već odavno izmišljena. A u Hr zagorju je ima kolko hoćeš. Susjedi slovenci su ovaj oblik turizma razvili do perfekcije. Bravo zagorci! Samo naprijed...

FE
febo
11:08 21.03.2011.

Gđa Lekić dela pravi posel. Ja i moja obitelj otkad smo otkrili jezerčicu , više se ne mičemo iz nje . Puno je bolje ljepše i čišće nego u Stubakima , još jedino kad bi napravili otvoreni bazen za zimskoo kupanje bilo bi super !!

M7
m.74
09:01 21.03.2011.

Bravo! Samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije