Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZOV

U petak izlazi magazin The Economista 
i Poslovnog dnevnika

Svijet u 2012.
Poslovni dnevnik
14.12.2011.
u 08:00

Styria potvrđuje relevantnost u partnerstvu s najuglednijim svjetskim izdavačkim kućama – ne propustite doznati kakav će biti svijet u 2012. i zašto mu, ipak, neće biti kraj

Poslovni dnevnik, kao ekskluzivni licencni partner britanskog tjednika The Economist, prvi put izdaje magazin “Svijet u 2012.”

Magazin “Svijet u 2012.” The Economista i Poslovnog dnevnika, koji izlazi u petak, 16. prosinca, izbor je mišljenja i predviđanja najvećih svjetskih znanstvenika, bankara, menadžera, akademika i političara za iduću godinu, kao i tekstova uredničkog tima jedne od najstarijih izdavačkih kuća na svijetu. Kao poseban dodatak izdanja “Svijet u 2012.”, urednički tim Poslovnog dnevnika dio stranica posvetio je i kolumnama i predviđanjima uglednih hrvatskih gospodarstvenika.

Nakon strateške suradnje Poslovnog dnevnika i New York Timesa (prilog svakog ponedjeljka u PD-u), medijski koncern Styria najnovijom suradnjom potvrđuje svoju relevantnost u partnerstvu s najuglednijim svjetskim izdavačkim kućama. Poslovni dnevnik i The Economist na 120 stranica magazina pokušavaju predvidjeti što će se zbivati s eurom u idućoj godini, kako će se razvijati eurozona i hoće li uopće opstati te kako će se razvijati dalje odnosi na relaciji London – Pariz – Berlin, kako će izgledati idući američki predsjednik, tko će biti novi predsjednik Francuske, hoće li se normalizirati američki odnosi s Iranom te hoće li Kinu pogoditi recesija. Posebno izdanje The Economista i Poslovnog dnevnika razmatra zašto su se građani istočnoeuropskih država razočarali u Zapad te kako će nove vlade u Italiji, Španjolskoj i Grčkoj izdržati život na rubu provalije. Svijet u 2012., očekivano, pokušava odgonetnuti hoće li tržišta kapitala oživjeti, koje promjene i uštede čekaju financijsku industriju, hoće li biti više inicijalnih javnih ponuda ili ne, kako će se kretati cijene sirovina, hoće li se bonusi menadžerima ikad vratiti na prijašnje razine...

Za “Svijet u 2012.” Poslovnog dnevnika i The Economista pišu i Franjo Luković, predsjednik uprave Zagrebačke banke, Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Ivan Ergović, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca, Dragutin Drk, vlasnik i direktor Vindije, Ivica Mudrinić, predsjednik uprave Hrvatskog telekoma...

Dodatno, u skladu s tradicionalnim britanskim humorom posebna pozornost posvećena je i onome što se sigurno neće dogoditi u 2012. Npr., SAD neće, kažu, pokrenuti novi rat, kao što, unatoč brojnim proročanstvima (Maye), neće biti ni kraja svijeta. Pogriješimo li, vratit ćemo vam novac!

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:13 14.12.2011.

Što znači ovaj naslov: \"U petak magazin The Economista 
i Poslovnog dnevnika\"? Imate li više uopće lekotore u Večernjem listu? Nažalost, pismenost novinara je ispod svakog nivoa.

OB
-obrisani-
10:40 14.12.2011.

Vidim da je naslov u međuvremenu \"popravljen\", no i dalje je jednako besmislen: \"U petak izlazi magazin The Economista i Poslovnog dnevnika\" Dragi novinari, bilo bi lijepo da pročitate do kraja ono što napišete. Pa ovdje se radi o jednojnoj rečenici! Ostatak teksta nisam pročitao, pa ne znam ima li još ovakvih bisera....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije