Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATA VRIJEDAN

U petak doznajemo koji je najbolji hrvatski OPG

11.09.2015., Drinovci - Na Obiteljskom gospodarstvu Skelin u Drinovcima odrzano je proglasenje pobjednika projekta Zlata vrijedan - izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva za 2015. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
30.08.2016.
u 08:45

Od 21 nominiranog žiri je odabrao tri najbolja OPG-a. Snimke dodjele Agrooskara je u nedjelju u 17:40 sati na 1. programu HRT-a

Čije je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) najbolje u Hrvatskoj i tko je ove godine zavrijedio Agrooskar, bit će poznato u petak na svečanoj dodjeli nagrada na ergeli u Đakovu. Stručni žiri projekta Zlata vrijedan – izbor za najbolji OPG, koji su prije tri godine pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, jučer je između 21 nominiranog odabrao tri najbolja gospodarstva.

Žiri je odlučio i o najboljoj mladoj nadi u poljoprivredi, nagradi za koju se natjecalo troje mladih poljoprivrednika. A čitatelji Večernjeg lista telefonskim su glasovanjem odabrali svog favorita. Najboljem OPG-u u Đakovu bit će uručena nagrada od 30.000 kuna, drugoplasirani će dobiti 20.000 kuna, a treći će dobiti 10.000 kuna, kao i najbolja mlada nada.

Najbolji OPG po izboru čitatelja Večernjeg lista osvaja godišnju pretplatu na Večernjak. Snimka svečane dodjele nagrada bit će u 17.40 sati u nedjelju na Prvom programu HRT-a.

U završnicu izbora ušli su po jedan OPG iz svake županije i Grada Zagreba te tri mlade nade. O finalistima i pobjednicima odlučivao je žiri čiji je predsjednik zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, a članovi su pomoćnica glavnog urednika Večernjaka Mirjana Žižić, glavni urednik portala agrobiz.hr Miroslav Kuskunović, pomoćnik ministra poljoprivrede dr. sc. Mario Njavro, ravnatelj Savjetodavne službe Hrvoje Horvat, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić, predsjednik Udruge mladih poljoprivrednika Jan Marinac, lanjski pobjednik izbora Goran Jančo te urednik emisije Plodovi zemlje Vlatko Grgurić.

>> EK prepolovio potpore za viškove jabuka i mandarina iz Hrvatske

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije