Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro

U očekivanju oporavka eura nakon rekordnog pada proteklog tjedna

euro
arhiva vl
10.05.2010.
u 07:17

Prošli tjedan euro je pao u odnosu na dolar na najnižu razinu u posljednjih 14 mjeseci. Zbog noćašnjeg dogovora ministara financija EU o osnivanju fonda za pomoć zemljama EU u financijskim teškoćama, očekuje se i oporavak eura.

Prošlog tjedna tečaj eura prema dolaru pao je u odnosu na dolar za 4,05 posto, na 1,2755 dolara, što je i najveći tjedni pad od listopada 2008. U četvrtak je zaronio na samo 1,2520 dolara, najnižu razinu od ožujka prošle godine. Prema jenu spustio se na najnižu razinu od 2001. godine.

Naime, strahovanja ulagača od prelijevanja dužničke krize iz Grčke na Portugal, Španjolsku i neke druge članice eurozone izazvale su na valutnim tržištima pad cijene eura, a njegov oporavak mogao bi se dogoditi ovaj tjedan, zbog jučer postignutog dogovora ministara financija Europske unije.

Ministri financija Europske unije postigli su noćas dogovor o fondu kojim bi se zaštitile članice eurozone u financijskim problemima. Fond bi trebao raspolagati sa 720 milijardi eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije