Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vetropack Straži

U modernizaciju uložili 215 milijuna kuna

29.05.2015., Hum na Sutli - Povodom pustanja u rad nove peci, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic posjetila je tvornicu Vetropack Straza.
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
31.05.2015.
u 00:10

Grabar-Kitarović: Vetropack ima sve što treba za rast gospodarstva

Svečanim puštanjem u rad remontirane peći za proizvodnju obojenog stakla i filtra za pročišćavanje otpadnih plinova u Vetropack Straži u Humu na Sutli obilježen je kraj investicijskog ciklusa vrijednog više od 215 milijuna kuna. Jedini proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj, u kojemu se staklarska tradicija njeguje već stoljeće i pol, te jedan od najjačih gospodarskih pokretača sjeverozapadne regije, time je dodatno modernizirao proizvodne procese, ostajući ukorak s najboljim svjetskim proizvodnim praksama, kazao je predsjednik uprave Vetropack Straže Tihomir Premužak.

U 2016. milijarda boca

Otkako je tu uspješnu kompaniju prije 20 godina preuzeo švicarski Vetropack, u različite je projekte modernizacije tehnologije, infrastrukturu i organizaciju uloženo više od 1,3 mlrd. kuna.

– Gradnja postrojenja filtra za pročišćavanje dimnih plinova, najveći je ekološki projekt u povijesti Vetropack Straže – rekao je Premužak, ističući kako je moderni sustav za pročišćavanje dimnih plinova, koji spaja sve tri staklarske peći, čisti ekološki projekt, dok su proizvodni kapaciteti remontirane peći povećani sa 230 na 250 tona na dan, što s dvije preostale staklarske peći čini godišnji kapacitet od 250 tisuća tona. U tvornici se tako nadaju da će već 2016. proizvoditi milijardu staklenih jedinica godišnje.

Primjer svima

U lanjskoj je pak godini kompanija prodala rekordnih 1,01 mlrd. boca, uz rast prodaje od gotovo 10%, istaknuo je Premužak uvjeren kako je kontinuirano usmjerenje na izvoz, koji čini 77% plasmana, dokaz da RH može biti i jest konkurentna na EU tržištu.

Predsjednica K.Grabar-Kitarović, koja je jučer obišla pogon, naglasila je kako se može i mora raditi zajedno, bez obzira na stranačke i druge razlike, kako bi se potaknuo razvoj poduzetništva i gospodarstva te otvaranje novih radnih mjesta u cilju izlaska Hrvatske iz recesije. Investicije u Vetropack Straži snažan su doprinos većoj konkurentnosti i poslovnoj uspješnosti, ustvrdila je, ali i dokaz da je održivi razvoj moguć u industriji. 

>> Grabar-Kitarović: Uspješne tvrtke poput Vetropacka, najviše doprinose razvoju Hrvatske

– Ovdje u ovome trenutku nalazimo sve što treba za snažniji rast gospodarstva, od proizvodnje, izvoza i radnih mjesta, a isto tako i ulaganja u razvoj, tehnološki rast i inovacije – kazala je predsjednica. U Vetropacku kažu kako su predstavljene investicije financirali vlastitim sredstvima, a započeli su već i projekte za novi investicijski ciklus. Kupci tvornice koja danonoćno radi, svih 365 dana u godini, i ima 600 zaposlenih, prehrambene su hrvatske tvrtke i industrija pića, a pokriva i regiju. Pravilo je da se iz jedne proizvodne jedinice, a švicarski Vetropack ih u Europi ima sedam, pokriva tržište u krugu do 800 kilometara.

Komentara 1

IV
Ivanveliki
10:13 31.05.2015.

da je sve je moglo tako - pošteno, nebi nikad ni bili u krizi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije