Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAUTIČKI TURIZAM

U marinama 3,8 posto manje brodova i jahti u tranzitu

06.04.2019.
u 08:10

Članovima Udruženja predstavljeni su novi modeli ugovora o vezu u marinama, nastale u sklopu znanstveno-istraživačkog projekta Delicromar,

Luke nautičkog turizma u prošloj su godini zaradile 857 milijuna kuna i 2,7 posto više nego u 2017. Na stalnom je vezu bilo 1,4 posto plovila više u odnosu na kraj 2017., ali je broj plovila u tranzitu pao za 3,8 posto.

– Ne možemo reći da ne postoji određena doza zabrinutosti oko nove turističke sezone. Zabilježili smo pad plovila u tranzitu, posebice u Zadru i na sjevernom Jadranu. Teško je reći koliko je tome pridonio koji faktor, oporavak konkurentskih tržišta, podizanje boravišne pristojbe ili recesija Italije kao važnog emitivnog tržišta. Nadamo se da će ova godina biti na razini prošle jer i dalje imamo dosta faktora koji su na našoj strani, kao što su geografski položaj i sigurnosni aspekt. No, treba reći i da nije prirodno da stalno bilježimo značajan rast. Trebamo svi skupa bili realni i fleksibilni za izazove pred nama – rekao je predsjednik Udruženja marina HGK Sean Lisjak na sjednici u D-Marini Dalmacija.

Članovima Udruženja predstavljeni su novi modeli ugovora o vezu u marinama, nastale u sklopu znanstveno-istraživačkog projekta Delicromar, kako bi se na temelju komentara struke izradila konačna verzija. Naime, zbog sve većega razvoja nautičkoga turizma javila se potreba za standardizacijom, posebice budući da se radi o ugovorima specifičnoga sadržaja, koji ne uključuju samo ustupanje mjesta za vez, već i održavanje te čuvanje. Najavljena je i sjednica Međunarodnog udruženja marina (IMG), koja će se održati u lipnju u Splitu, kao i pripreme kandidature za domaćinstvo Svjetske konferencije marina 2020. 

Ključne riječi

Komentara 2

PU
paul-umpe
08:29 07.04.2019.

Da manje je jahti gad je niklo jos 5 marina je je normalno ako je kapacitet veci da je tu i tamo ostalo nesto mjesta.Jedni odlaze drugi dolaze a novinari kao i svi drugi novinari moraju nesto pisati

TR
trabant7
10:48 06.04.2019.

Samo vi udarajte cijene pa će ih još i manje biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije