Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDUSTRIJA ČAJA

U Hrvatskoj se gradi najveća tvornica čaja u regiji i jedna od najvećih u Europi

Tvornica Spider grupe
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
12.12.2018.
u 19:57

Otvara se nova tvornica u Poduzetničkoj zoni Rakita u Kladarama

Spider grupa, inače specijalizirana za biouzgoj i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnju čajeva i pripravaka na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja, otvara novu tvornicu u Poduzetničkoj zoni Rakita u Kladarama, javlja Glas Slavonije.

Tvornica će biti vrijedna 28 milijuna kuna, a u njoj će se godišnje pakirati 400 milijuna vrećica čajeva. Uz to, tvornica će zaposliti novih 50 djelatnika

"Značajke Spider grupe su intenzivan rast te ulaganja u razvoj tehnologije i infrastrukture, a to potvrđuju prethodne investicije koje su nastavljene novima; tako je 2016. godine dovršen investicijski ciklus veći od 15.000.000 kuna kojim je izravno ojačana konkurentnost na svjetskom tržištu, a sredinom 2018. godine uspješno je pokrenuta nova investicija ukupno vrijedna više od 28.000.000 kuna za izgradnju i opremanje potpuno nove tvornice za pakiranje čajeva u Poduzetničkoj zvoni Rakitka u Pitomači – rekao je predsjednik Uprave Denis Nemčević

Predsjednik Uprave je također nadodao da je planirani dovršetak u 2020. te da je cilj "omogućiti neprekinut rad tvornice kako bi neprestano isporučivala gotove proizvode na tržišta koja su već ugovorena."

VIDEO: Epidemiolog Kruno Sokol o sezoni gripe

Ključne riječi

Komentara 5

GR
gragakarlovac
20:28 12.12.2018.

Ako mozes biti najveca tvornica u regiji sa 50 zaposlenih, onda je regija u kur...3000kn ziher

Avatar Point_of_view
Point_of_view
20:57 12.12.2018.

Dodatnih 50 radnih mjesta. Oni već dugo imaju proizvodnju, sada ju samo proširuju. Mislim da im je i Cedevita prodala Pliva čajeve, prije desetak godina.

SA
samoborka
22:45 12.12.2018.

Koliko novinara Vecernjeg simultano svrsi kada u clanku napisu "regija"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije