Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO RADA

U Hrvatskoj radi 1000 ukrajinskih radnika

Ministar Pavić sastao se s ukrajinskim ministrom socijalne politike Revom
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
12.11.2018.
u 19:37

U Ukrajini traje rasprava o uvođenju drugog mirovinskog stupa pa su nas pozvali da predstavimo mirovinsku reformu koju provodimo u Hrvatskoj, rekao je Pavić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić susreo se jučer s ministrom socijalne politike Ukrajine Andrijem Revom, koji je u službenom posjetu Hrvatskoj, te je dogovoreno da se što prije usuglase sporazumi koji će regulirati pitanje sezonske radne snage i njihovih mirovinskih i socijalnih prava.

– U Ukrajini traje rasprava o uvođenju drugog mirovinskog stupa pa su nas pozvali da predstavimo mirovinsku reformu koju provodimo u Hrvatskoj. Do tada je dogovor da će se na tehničkoj razini usuglasiti sporazumi i po pitanju tržišta rada – sezonske radne snage, izaslanih radnika te po pitanju mirovinskih prava i socijalnih osiguranja naših radnika – izjavio je ministar Pavić nakon sastanka.

U Hrvatskoj je trenutačno na radne dozvole zaposleno tisuću ukrajinskih radnika. Ministar Pavić najavio je kako će, kod drugog saborskog čitanja paketa zakona o mirovinskoj reformi, biti predložena mogućnost da mirovinski fondovi ulažu u startupe.

Pogledajte i video: Prosvjed protiv mirovinske reforme

Ključne riječi

Komentara 9

TT
TTjac
20:20 12.11.2018.

Točnije radnica i ima ih preko 1000. Super su i treba ih dovesti još.

GI
Gips
20:56 12.11.2018.

Veliki rotor u Matuljima radi 50% Ukrajinaca, druga dvojica su izbosne

DU
Deleted user
22:54 12.11.2018.

Sjetim se kada je prije par godina ex ministar Radimir Čačić izjavio da treba dovoditi KRŠĆANSKE radnike- Ukrajince ili Bugare, popljuvali ga... sada vidimo da je dobro govorio, bez obzira na njegov HNS i onu prometnu nesreću.... kaže mi prijateljlj iz Travnog da su Dugave Teksas, a migranti šerifi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije