Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
subvencionirani kredit

U HPB-u najjeftiniji, kamata 2,09%

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
VL
Autor
Valentina Wiesner
10.08.2019.
u 00:20

Prema Zakonu o subvencioniranju stambenih kredita, klijenti ne smiju biti stariji od 45 godina i u vlasništvu ne smiju imati stan ni kuću, osim ako ne zadovoljavaju osnovne uvjete za život.

Hrvatska poštanska banka ponudila je za program subvencioniranih kredita dosad najnižu kamatu: 2,09 posto, jednaku za kredite u kunama i u eurima te efektivnu kamatu od najviše 2,19 posto. Klijenti ne plaćaju trošak procjene vrijednosti nekretnine.

Za prvih je sedam godina kamata fiksna, a nakon toga primjenjuje se promjenjiva kamata koja se za kredite u eurima izračunava uvećanjem šestomjesečne nacionalne referentne stope (NRS1) za euro za 1,68 posto te za kredite u kunama NRS-om za kune uvećanim za 1,75 posto. Prema Zakonu o subvencioniranju stambenih kredita, klijenti ne smiju biti stariji od 45 godina i u vlasništvu ne smiju imati stan ni kuću, osim ako ne zadovoljavaju osnovne uvjete za život. 

Ključne riječi

Komentara 2

KR
krajorljave
09:44 10.08.2019.

Ovih dana, ljeta gospodnjeg 2019.svima puna usta subvencija i kredita, to je kažu za pomoć mladima i da bi se ljude zadržalo u Hrvatskoj. Kažu i kako HPB ima najpovoljnije uvjete i to je jedina baš "naša" banka. I nazovem ja tako službenika u banku, recimo za ovu priču neka se zove Hrvatko. Razgovaramo mi tako dobrih 10 minuta i utvrdimo kako imam sve uvjete za kredit i dobru plaću i ugovor na neodređeno i mladost i potencijal da napravim još dobrih malih Hrvata, ali utvrdimo kako na žalost radim u jednoj domaćoj zaštitarskoj firmi, koja nije u stranom vlasništvu, a posluje već godinama, samo od nedavno pod drugim imenom (a i za to znaš ti Vlado zašto), a oni toj firmi ne odobravaju kredite. I ne zanima ih što ja radom za tu firmu plaćam stanarinu u iznosu istom ili većem od te njihove rate kredita niti što mi potencija dozvoljava da pravim Hrvate reci mi Vlado draga je li to u redu? Jer "moja vlado ja bi imo djecu rado daj mi dobrAR KREDIT napravit cu ti ih stado".

PH
Petarstijena-HR
09:03 12.08.2019.

Kamate na štednju 0,2-0,5%, a onda bii kamate na stambene kredite trebale biti još niže. Sve što prelazi 3% na stambene kredite je nepovoljno!!!!Vrijednost nekretnina će pasti u narednom razdoblju 100%, a tek nakon popisa stanovništva 2021.g....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije