Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počast

Tvrtki Pevec svečano uručen certifikat 'Uzorna tvrtka za stručnu praksu'

Foto: Pevec
01.02.2019.
u 13:51

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora službeno je uručila certifikat „Uzorna tvrtka za stručnu praksu“ predstavnicima tvrtke Peveca

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora službeno je uručila certifikat „Uzorna tvrtka za stručnu praksu“ predstavnicima tvrtke Peveca. „Pevec ulaže puno napora u razvoj i školovanje svojih zaposlenika te razvijanje kadrova iz vlastitih redova. S namjerom da se još više približi zajednici u kojoj radi i djeluje te da na vrijeme osigura dobre i kvalitetne buduće zaposlenike, Pevec na stručnu praksu prima učenike i studente koji na taj način stječu svoja prva radna iskustva.

Svaki učenik i student na praksi u Pevecu ima svog mentora, definirani plan i program prakse te mogućnost da zaradi džeparac“ izjavio direktor komore Sven Potthoff tijekom uručivanja Certifikata predstavnicima Peveca te je naglasio kako se nada da će primjer Peveca slijediti i druga poduzeća i članovi Komore te da će se kroz ovaj program povećati i standardi za obavljanje stručne prakse. „Kompaniju možete razvijati jedino ako imate kvalitetne ljude i upravo smo zato ponosni na naša konstantna ulaganja u kvalitetu i uvjete rada naših zaposlenika.

Zaposlenici moraju imati jako vodstvo i vjerovati u budućnost kompanije“ izjavio je član uprave Peveca Marin Štenglin. „Mnogi su nas prepoznali kao lidere na području ljudskih resursa i zaposlenika u sektoru trgovine. Svakodnevno razvijamo programe pomoću kojeg usavršavamo naše zaposlenike jer nam je njihov razvoj od iznimne važnosti“ izjavila je voditeljica službe za školovanje i razvoj Martina Kutija te je naglasila kako u Pevecu svakom budućem praktikantu osiguravaju kvalificiranog mentora. Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (AHK) dio je mreže njemačkih vanjskotrgovinskih komora, koja na 140 lokacija u 92 zemlje podržava tvrtke kod osvajanja novih tržišta.

Osnovana je prije 15 godina, a među 400 članova nalazi se veliki broj uglednih njemačkih poduzeća koja posluju u Hrvatskoj. Jedna od usluga koje Komora nudi svojim članovima je i program certificiranja stručne prakse. Dodjelom certifikata „Uzorna tvrtka za stručnu praksu“ tvrtke dobivaju službenu potvrdu kvalitete svojih programa u provođenju stručne prakse kako za studente tako i za učenike srednjih škola.

>>Pogledajte galeriju: Rušenje Pevec centra

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije